Miten teet joulutorttuja? Taitteletko tähtiä, teetko itse taikinan yms.
Ostin itse taikinan kaupasta ja tein ensimmäisen pellillisen kukan muotoisia torttuja. Tosi kivan näköisiä ja vaihtelua iänikuisiin tähtitorttuihin.
http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/joulutorttujen_taitteluvinkit/
Kommentit (13)
No niin taas on muslimien takia poliittinen korrektius lopettanut "natsitorttujen" tekemisen, perkele. Maassa maan tavalla!!!!!!!!!!!!!!!!
Lapset tykkäävät taitella milloin mitäkin kuvioita. Tähtiä ja enkeleitä oli viimeksi. En tee itse taikinaa, pakastetaikinat ovat hyviä.
Valmistaikinasta ja "kukan mallisia", tosin olen ajatellut niitä "rusetteina" enkä kukkina. Laitan luumumarmeladin alle nokareen vaniljakreemiä, sellaista jauheesta valmistettua.
Teen aina itse rahkavoitaikinan. Samoin teen itse marmeladin. Teen joko puolikuita tai otan taikinasta piparimuotilla sydämiä ja yhdistän niitä kaksi päällekkäin, tietysti marmeladia väliin.
[quote author="Vierailija" time="28.11.2014 klo 20:42"]Valmistaikinasta ja "kukan mallisia", tosin olen ajatellut niitä "rusetteina" enkä kukkina. Laitan luumumarmeladin alle nokareen vaniljakreemiä, sellaista jauheesta valmistettua.
[/quote]
Mitä merkkiä se vaniljakreemi on? Onko se valmista vai pitääkö itse tehdä? Kuulostaa hyvältä. Taidan tehdä samoin.
Natsitorttuja ne on. Kohta kielletään Suomesta, asumme sentään hyysäysmaassa. Ostan kaupasta valmiita levyjä ja paskannan omat marmelaadini niiden päälle.
Ihan klassisesti eli valmistaikina, luumuhilloa ja tähtitortuiksi taittelu. Sitten jäähtyneinä tomusokeria päälle.
[quote author="Vierailija" time="28.11.2014 klo 20:47"]Natsitorttuja ne on. Kohta kielletään Suomesta, asumme sentään hyysäysmaassa. Ostan kaupasta valmiita levyjä ja paskannan omat marmelaadini niiden päälle.
[/quote]
Kuulostaa hyvältä. Taidan tehdä samoin.
Tein juuri tänään taikinan pakkaseen: kermavaahtoa, voita, jauhoja ja leivinjauhetta. En muista mistä on peräisin mutta tuolla on tehty meidän suvussa varmaan yli 40v. Ja ehdottomasti puolikuita!! Inhoan lehteviä tähtitorttuja!
Ostan niitä valmiita levyjä ja kaulin ne isommaksi niin että yhdestä levystä tulee kuusi pientä torttua. Perinteisiä
Tähtiä teen.
Ostan valmiin taikinan ja taittelen usein yksinkertaisesti kolmioiksi. Mahtuu täytettä, ei ole kuivaa eikä tule hukkapaloja.
Valmiit levyn sulamaan hetkeksi, leikkaan puoliksi ja neljä viiltoa kulmiin, isken hillot messiin, taittelen kulmat kiinni ja uuniin.
Puolikuita, niihin mahtuu eniten täytettä. Tähtitortut ovat kuivia, yök!