Auttakaa! Söin jotain tosi hyvää juustoa!
Eli tilasin jonkun salaattiannoksen kahvilassa, mutten muista nimeä. Salaatin päällä oli pyöreä, paksu, paistettu "juuston pala". Se oli todella pehmeetä "vaahtokarkin" tapaista ja oikein suli suussa :D mitäköhän mahto olla? Juuston asiantuntioita paikalla?
Kommentit (20)
Tai perus vuohenjuusto vois olla lähempänä tuota vaahtokarkkikuvausta.
Jännää, miten joku vasta nyt törmää vuohenjuustoon. Buumihan on laantunut jo vuosia sitten.
Paistetaanko se vuohenjuusto uunissa vai pannulla?
Kuulostaa vuohenjuustolta. Sitä yleensä laitetaan salaatin päälle paistettuna ja on kuvailemasi pyörwä ja paksu viipale. Jos kokkaat kotona, muista kypsentää juustoviipale myös sisältä lämpimäksi, niin maku on yhtä hyvä, kuin ravintolassa.
*asiantuntijoita
Mutta halloumi lienee kyseessä!
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 16:27"]
Paistetaanko se vuohenjuusto uunissa vai pannulla?
[/quote]
Mä ainakin paistan pannulla. Kuumalle rasvattomalle pannulle paksu kiekko suoraan jääkaapista, käännetään kun reuna näyttää alkavan hieman sulaa. Tällöin pinnasta tulee kauniin ruskea ja juustosta sisältä lämmin. Mutta kaipa tuon voisi uunissakin tehdä, en ole kokeillut.
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 16:27"]
Paistetaanko se vuohenjuusto uunissa vai pannulla?
[/quote]
Se voi olla ravintolassa myös liekitetty. Pannulla paistaisin. Uunissa saattaa sulaa liikaa eikä tule paistopintaa. Mistä tahansa kaupasta löytyy vuohenjuustoa juustohyllystä. On sitten aika rasvaista kamaa.
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 16:28"]
*asiantuntijoita Mutta halloumi lienee kyseessä!
[/quote]
Halloumi on narskuvampaa, vuohenjuusto vaahtokarkkimainen. Kannattaa koittaa myös fetaa paistettuna/ lämmitettynä.
Halloumi tuntuu suussa samalta kuin leipäjuusto, halloumipala on myös melkein aina suorakaiteen muotoinen. Vuohenjuustoa veikkaisin. Jännä ettei ap ole vielä törmännyt siihen, hyvä kuitenkin että tykkäsit!
Vuohenjuusto voi olla pakkauksessa myös hienommin nimellä 'chevre'.
Vuohenjuustoa olen syönyt useasti "raakana" enkä tiennyt että sitä voi paistaa/kuumentaa. Mutta kiitos kaikille kyllä se tais olla vuohenjuustoa kun googletin kuvia! Ap
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 16:32"]
Chevre eli vuohenjuusto.
[/quote]
Chevrelle sopii myös shokkipaahto, eli viipaleina leivinpaperilla 250-asteiseen kiertoilmaan max 4 minuutiksi.
Voi olla briekin tms. valkohomejuusto.
Miten joku ei tiedä vuohenjuustoa? Missä tynnyrissä kasvaa näitä landepaukkuja?
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 16:47"]
Miten joku ei tiedä vuohenjuustoa? Missä tynnyrissä kasvaa näitä landepaukkuja?
[/quote]
tiedän vuohenjuuston, mutta maku on eri paistettuna eikä yhtään tuttu. Ap
Haloumia, nam!