Jeesatkaa millä voisin korvata "jauheliharisoton" hemapan
toi koulurisotto. Mun vatsa ei kestä paprikaa/maissia ollenkaan. :/ Jotain vihreää sinne tarttis lykätä.
Kommentit (16)
herneillä?
parsanpalasilla?
parsakaalin tai kukkakaalinpalasilla?
freesatuilla kesäkurpitsanpalasilla?
Porkkanasuikaleilla?
Ei hitto miten tyhmiä ihmisiä taas kyselemässä. Korvaa kuule ihan millä itse tykkäät. Vaikkapa tuoreella kesäkurpitsalla, porkkanalla, parsakaalilla, herkkusienillä jne. Kypsennysaika on tietysti esim tuoreella porkkanalla pidempi kuin hemapalla, että ota se huomioon.
Ei voi korvata, maailmassa ei ole muita kasviksia kuin hemapa.
Me tehdään aina risotto reseptillä:
- jauheliha
- riisi 1/2 ja ohra/vehnä/kaurajyvä 1/2
- purjo
- sipuli
Kasvikset lisänä sitten lautaselle: salaattina, joku pakastesekoitus (vaikka aurinkokasvikset) tai vokki tai vaikka raakoja juurspaloja.
Mutta risottoa en rehuilla pilaa, eikä kasvikset siellä seassa maistu hyvältä ku laittaa ketsuppia risoton päälle.
Aurinkokuivattu tomaatti tai sienet vielä menettelis risoton seassa.
kuka laittaa ketsuppia risoton päälle?
Vieläkö joku tosiaan tekee jauheliharisottoa ja peräti hemapa:lla!! Se oli niin 70 lukua kun ei vielä paremmasta tiedetty!!
Tehkää mielummin sieni-, parsa-, kesäkurpitsa-, saframi- tai vaikka merenelävärisottoa....
[quote author="Vierailija" time="28.11.2014 klo 14:22"]
Vieläkö joku tosiaan tekee jauheliharisottoa ja peräti hemapa:lla!! Se oli niin 70 lukua kun ei vielä paremmasta tiedetty!!
Tehkää mielummin sieni-, parsa-, kesäkurpitsa-, saframi- tai vaikka merenelävärisottoa....
[/quote]
Musta toi vanhanajan risotto tai "risotto" on tosi hyvää arkiruokaa. :) On ne italialaisetkin risotot hyviä, ei siinä mitään.
Porkkanakuutioilla, herneillä, pätkityillä vihreillä pavuilla, parsakaalinnupuilla.
Hemapolla. Porkkana on siinä se paprika.
[quote author="Vierailija" time="28.11.2014 klo 14:22"]
Vieläkö joku tosiaan tekee jauheliharisottoa ja peräti hemapa:lla!! Se oli niin 70 lukua kun ei vielä paremmasta tiedetty!!
Tehkää mielummin sieni-, parsa-, kesäkurpitsa-, saframi- tai vaikka merenelävärisottoa....
[/quote]
Mun mies nimenomaan tykkää siitä vanhanaikaisesta jauheliharisotosta. Mutta ei meillä sitä ikinä mistään hemapasta ole tehty (vaikka sekin on ihan käyttökelpoinen pakaste joihinkin tarkoituksiin, ei vaan risottoon).
[quote author="Vierailija" time="28.11.2014 klo 14:22"]
Tehkää mielummin sieni-, parsa-, kesäkurpitsa-, saframi- tai vaikka merenelävärisottoa....
[/quote]
Jep. Meidän kaupassa on just tota sipakesame-sekoitusta pakastealtaassa.
Pienet kokonaiset säilykeherkkusienet sopii hyvin risottoon, joka kannattaa tehdä risottoriisistä. vähän valkkaria ja parmesania sekaan, niin hyvä tulee.
Nyt on paha. Herneillä?