Sämpylät ruokasoodalla
Nyt on kaapissa vain jauhoja, ruokasoodaa, ruokakermaa ja rasvatonta maitoa, sekä tietenkin suolaa ja öljyä. Kuinka näistä aineksista saisin kyhättyä sämpylätakinan? Luin, että soodaa tulee laittaa puolet leivinaineen määrästä ja että ikävän sivumaun välttämiseksi taikinassa pitäisi olla jotain hapanta, esim. piimää. Tuleeko noilla mainitsemillani aineilla mitään syömäkelpoista?
Kommentit (6)
Niistä tulee vähän kotitaloudentunnit parin vuosikymmenen takaa mieleen. Luuletko, että saisi jotain kuohkeampaa aikaiseksi? Olen yrittänyt googletella hakusanoilla "sämpylät ja ruokasooda", sekä sen eri variaatioilla mutten toistaiseksi ole löytänyt muita neuvoja kuin nuo mainitsemani. -ap
Tulee. Ja nopeasti. 200C 10-15 min. Sotket vain aineet yhteen ensin ja pistät pallukoiksi.
Voisinko käyttää myös öljyä? Koska tuntuu, että sillä saisi edes hieman vähemmän kuivakkaaksi tuotosta. Nimittäin leivän päälle ei ole jäljellä kuin hitunen margariinia. Sekoitanko jauhot, suolan ja soodan ensin, ja sen sitten nesteeseen (mikä lämpötila nesteelle soodan kanssa, kylmä vai lämmin?)? -ap
Ensin jauhot, sitten neste, lämpötilalla ei niin väliä. Voi sitä öljyäkin laittaa.
4
Teeleipä on nyt ratkaisu. Googlettemalla löytyy vaikka kuinka paljon hyviä ohjeita.