Mitähän muuta jouluruokaa sitä tekisi kuin kinkun, laatikot, kalan ja rosollin?
Ehdottakaa jotain. Oon aika kyllästynyt perinteiseen joulumenuun, jota oon nauttinut jo reilusti yli 30 kertaa. Viime jouluna söin samaa ruokaa sekä kotona että kolmessa eri kyläpaikassa ja viimeisimmässä paikassa meinasin jo oksentaa, kun taas oli edessä ne samat laatikot.
Teen kyllä miehen ja lasten takia perinteisetkin sapuskat, mutta jotain muutakin jos olis...
Kommentit (4)
Naudan sisäfilepala uuniin, johon teet oman mausteseoksen pussiin, ja ravistelet. Kannattaa jättää keskiosa hieman raaksi, kun on kyse sisäfileestä. Noin kilon pala riittää. T. mies.
Meillä on sisäfiettä tai ulkofilettä. Mieluusti brasilialaista, kun se on parempaa. Ja tosiaan saa jättää roseeksi keskeltä.
Kalkkunasta saa myös, vaikka mitä. Samoin kalasta.
Meillä on mm. savuporo/graavikalaleipiä saaristolaisleivästä, sienisalaattia, lakkaparfait, nyt ajattelin kokeilla aurajuusto-punajuurilaatikkoa, hirvenpaistia. Kokeile graavilohi-tuorejuustorullia, erilaisia pateita, mätileipäsiä.