Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuuluuko murotaikinaan laittaa leivinpulveria?

Vierailija
12.02.2014 |

Näyttää olevan sekä leivinpulverin kanssa että ilman. Siis miten te?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
12.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei laiteta jos puhut perinteisestä santataikinasta.

 

 

Vierailija
2/5 |
12.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita. Tai ehkä joskus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
12.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko paras olla käyttämättä sähkövatkainta ja ottaa kauha, että ei tulisi niin tiivistä?

Vierailija
4/5 |
12.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan. Jauhot silti vaan nopeasti sekoittaen, en vatkaten. Hyvät marjapiirakat tullut aina. 

Vierailija
5/5 |
12.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei leivinjauhetta.

 

Santataikinan rakenne on tiivis, sitä ei vaahdoteta. Valmistustekniikka on sekoittaminen.

 

Santataikinan ainekset,

jähmeä voi ja sokeri (aromiaine esim. vanilja tai sitruunapasta)  sekoitetaan lisätään kananmuna sekoitetaan ja lopuksi lisätään kaikki vehnäjauhot kerralla ja sekoitetaan juuri sen verran että ainekset on sekaisin.

 

Santataikinaa käytetään kaulittaviin pikkuleipiin, muropohjiin kuten bebe-leivospohjat, ja torttujen pohjina.

 

Massaa on helppo kaulia ja käsitellä kun massa valmistetaan käyttöpäivää edeltävänä päivänä. Säilyy useamman päivän jääkaapissa.

 

Toivottavasti tästä oli hyötyä!

 

kondiittori