Vauva syö viinirypäleitä ihan hulluna -jotain haittaa?
Söisi aina enemmänkin kuin kerralla annetaan ja oikein ahnaana vaatii lisää. Ei kai ne haitallisia ole?
Kommentit (27)
Edes vauvalle. Halkaistaan vaan ja poistetaan siemenet. Pestään tietysti hyvin.
niin ei kai muuta haittaa ole kuin suoli voi toimia vähän liiankin hyvin ;)
Vai liikaa sokeria...kristuksen terveysnatsit ei anna enää lasten syödä rypäleitäkään kun on hedelmäsokeria :(
Suurin osa, noin 90 prosenttia torjunta-ainejäämistä, löydetään ulkomaisista elintarvikkeista. Kärkisijaa pitävät omena, päärynä, ruis, viinirypäle ja appelsiini.
Eniten jäämiä tuntuu löytyvän Thaimaasta ja muualta Kaukoidästä tuoduista vihanneksista. Toisaalta sieltä tulevien tuotteiden kulutus on meillä aika pientä.
- Mutta kyllä Euroopastakin tulleita tuotteita olemme joutuneet hyllyttämään. Espanjasta ja Italiasta löytyy aina määräysten vastaisia tuotteita ja nyt viime aikoina olemme hylänneet unkarilaisia kiinankaaleja useamman erän.
Jopa ulkomaisesta luomusta on löydetty jäämiä tehoaineista.
- Tilastomme osoittavat, että 5-10 prosentissa ulkomaisesta luomusta on löydetty torjunta-ainejäämiä. Mutta kyllä ne silti ovat huomattavasti puhtaampia kuin tavalliset tuotteet, toteaa Kalevi Siivinen.
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/475
vaan rypälesokeria eli glukoosia, sitä kaikkein nopeinta sokeria. Voi antaa, muttei määräänsä enempää, kuten ei mitään ruokaa.
En antaisi kuin luomuna ja vähän kerrallaan.
vaan rypälesokeria eli glukoosia, sitä kaikkein nopeinta sokeria. Voi antaa, muttei määräänsä enempää, kuten ei mitään ruokaa.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=423&lang=fi
Tuossa on viinirypäleen faktatiedot näiden kuupojen navetassa oppimien tilalle. Ihan turvallisesti noita voi syödä, palstan sokerinatseista huolimatta.
P.S. Fruktoosia eli hedelmäsokeria käytännössä yhtä paljon kuin sitä glukoosiakin. Kappas porkkanassa sama juttu!!!
tai isoimmat leikkaan neljään osaan.
Niin, kai kaikki on haitallista jossain määrin... meillä ei silti juurikaan syödä prosessoitua ruokaa, joten olisiko tuo turvallisimmasta päästä oleva herkku vauvalle - parempi kuin "vauvojen keksit"?
ap
tai isoimmat leikkaan neljään osaan.
Niin, kai kaikki on haitallista jossain määrin... meillä ei silti juurikaan syödä prosessoitua ruokaa, joten olisiko tuo turvallisimmasta päästä oleva herkku vauvalle - parempi kuin "vauvojen keksit"?
ap
kyllä mä silti miettisin, maistuisiko sille joku minkä voi kuoriakin.
poista sitä, että siinä on paljon myös glukoosia ja että se tekee elimistölle hurjan sokeripiikin.
Ja 100 grammaa rypälettä koostuu noin seitsemästä rypäleestä.
Arvaa mistä tiedän? Ole tyyoin 1 diabeetikko itse ja rypäleet ovat ihan käsittämättömän hankala ruoka verensokerin hallinan kannalta. En viitsi edes kuvitella, millaisen haima-maksamyrskyn pienessä vauvassa tekee edes se 7 rypälettä, kun mulla 70-kiloisellakin on vaikeaa.
Kun meillä syödään viinirypäleitä toimimme näin, miten neuvolassa on meitä ohjeistettu:
- Keitettään kattilallinen vettä
- Viereen iso astia jäävettä
- siivilä
Eli huljutellaan hetki rypäleitä kiehuvassa vedessä ja äkkiä jäähtymään jääveteen (jotta ei tummu). Toistetaan tää toimenpide muutaman kerran.
Voitte uskoa, että se kuumavesi on tämän homman jälkeen aivan ruskeaa (kaikesta irronneesta pas***ta). Samalla rypäleistä lähtee se sellainen kitkerä maku pois.
Kuullostaa varmaan jonkun korvaan työläältä, mutta näin meillä. Ja vauvalle ollaan aina rypäleet kuorittu, kun annettu vain muutama niin ei myöskään kova homma.
Onhan niissä torjunta-ainejäämiä ja homemyrkkyjä paljon, vauva tietysti tykkää, kun ovat makeita, se on ihan biologinen juttu.
Joku kuorittava hedelmä voisi olla turvallisempi valinta. Muutama rypäle ei varmaan haittaa, mutta paljon en antaisi.
Vaan kuljetuslaatikoissa käytettävä natriumvetyrulfiitti, josta tulee rypäleen pintaan rikkihapoketta, joka voi aiheuttaa oireita astmaatikoille.
Tämä koskee ymmärtääkseni MYÖS luomurypäleitä, tuotahan siis lisätään vasta kuljetusvaiheessa mukaan, ei taideta valvoa luomutuotannon mielessä.
Sitä voi välttää ostamalla mahdollisuuksien mukaan Etelä-Euroopassa tuotettuja rypäleitä, sillä tuon homeenestoaineen käyttö on yleisempää eteläisellä pallonpuoliskolla, pitkien kuljetusmatkojen päässä.
http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/asiakokonaisuudet/vierasa…
Joskus useampi vuosi sitten kohistiin viinirypäleiden myrkkyjäämistä, mutta siinä oli kyse ennen kaikkea viinintekoon käytettävien rypäleiden jäämistä. Esim. Pinot noir-lajike on altis homeelle, joten sitä myrkytetään runsaasti - niitä ei kuitenkaan SYÖDÄ SELLAISENAAN.
http://www.vihrealanka.fi/blogit/myrkyllisia-viinirypaleita
Jos jollain on linkkiä tuoreeseen tutkimukseen nimenomaan syötävien rypäleiden torjunta-aineista, lukisin mielelläni.
lapsi rakasti, ja rakastaa yhä rypäleitä. Surutta annoin syödä kun ei vaikuttanut vatsaansakaan mitenkään. Itse söin myös rypäleitä odotusaikana varmaan sen 500g rasiallisen päivittäin...
poista sitä, että siinä on paljon myös glukoosia ja että se tekee elimistölle hurjan sokeripiikin.
Ja 100 grammaa rypälettä koostuu noin seitsemästä rypäleestä.
Arvaa mistä tiedän? Ole tyyoin 1 diabeetikko itse ja rypäleet ovat ihan käsittämättömän hankala ruoka verensokerin hallinan kannalta. En viitsi edes kuvitella, millaisen haima-maksamyrskyn pienessä vauvassa tekee edes se 7 rypälettä, kun mulla 70-kiloisellakin on vaikeaa.
sinähän et ole terve!
poista sitä, että siinä on paljon myös glukoosia ja että se tekee elimistölle hurjan sokeripiikin.
Ja 100 grammaa rypälettä koostuu noin seitsemästä rypäleestä.
Arvaa mistä tiedän? Ole tyyoin 1 diabeetikko itse ja rypäleet ovat ihan käsittämättömän hankala ruoka verensokerin hallinan kannalta. En viitsi edes kuvitella, millaisen haima-maksamyrskyn pienessä vauvassa tekee edes se 7 rypälettä, kun mulla 70-kiloisellakin on vaikeaa.
Johtuisiko siitä, että haimasi ei eritä insuliinia...se vaikeus.
Vakavasti puhuen, ihminen käy glukoosilla. Kauhea peikko siitä on tehty. Raffinoitu sokeri on asia erikseen, mutta "alkuperäisessä" muodossa oleva ei ole vaarallista (paitsi tietysti diabeetikoille)
Rypäleissä ongelmana on torjunta-ainejäämät ja homeet, kuten on jo tullut esiin.
Mutta viinirypäle
mutta tosiaan täytyy pestä hyvin. Ja jos mahdollista, ostaa eurooppalaisia (Kreikasta, Espanjasta) tuotuja mieluummin kuin noita toiselta puolen maailmaa rahdattuja - aina kovemmat aineet on pinnassa mitä kauempaa tuodaan.
Noita sokereita en itse pelkäisi: ihmislajin on kuitenkin alkuperäiseltä taustaltaan trooppinen otus joka on syönyt paljolti hedelmiä, siemeniä ja vihreitä kasveja. Lisäksi kun jokunen vuosi sitten tehtiin briteissä tutkimus, jossa joukko aikuisia laitettiin kokeiksi "esi-isiemme dieetille" joka oli erittäin runsaasti hedelmiä sisältänyt raakaruokavalio, niin näiden ihmisten veriarvot yms paranivat vaan dieetillä vaikka sokeria tulikin paljon hedelmistä.
Viinirypäleet ovat mm. appelsiinien kanssa hedelmiä, joissa on tutkittu löytyvän eniten torjunta-ainejäämiä. Eli ei kai niistä sinällään haittaa ole, mutta kannattaa tiedostaa nuo jäämät. Viinirypäleitä saa nykyään hyvin luomuna (ei ainakaan isossa marketissa kovin paljoa tavallista kalliimpi ole) ja kaiken järjen mukaan luulisi luomurypäleissä käytetyn vähemmän torjunta-aineita kuin tehotuotannossa.