En osaa tehä mitään hyvää kanasta :(
kertokaa minulle suht helppoja ohjeita kanaruokiin, erityisesti kastikkeeseen. Tai ihan sama mitä, kunhan sen pääraaka-aine on kana ja se kelpaa jopa lapsille :)
Kommentit (49)
verrattuna broileriin. Melkein mikä vaan on hyvää siitä, vaikka vaan leivittäis ja paistais pannulla.
Hunajamarinoiduista suikaleista saa erittäin helpon ja lapsillekkin kelpaavan soossin paistamalla kanat ja lisäämällä purkillisen ruokakermaa.
Meillä menee riisin kanssa, toisinaan käytän maustettuja ruokakerma-tuotteita, toisinaan paistan suikaleet sipulin ja valkosipulin kanssa. Ja lapsien suosikkiversiossa on mukana purkki ananasta. Tämä on helposti versioitaessa moneen eri makuun.
Riisiä, kanansuikaleita ja mustapekkaruokakerma sekä vettä sekaisin vuokaan, uuniin tunniksi 200 asteeseen. Voi laittaa sekaan kasviksiakin, kuten sipulia ja maissia, niin tai juustoa.
Samalla ustapekkaruokakermalla tulee hyvää kun paistaa suikaleet, laittaa sen ruokakerman, keittää kasaan vähän ja sekoittaa keitettyyn pastaan. Nämä ovat mun lapsen suosikkeja.
verrattuna broileriin. Melkein mikä vaan on hyvää siitä, vaikka vaan leivittäis ja paistais pannulla.
Superhelppo:kanaa, purkki tomaattimurskaa (vaikka yrttimaustettua), purkki kermaa ja mausteita (pippuri, lihaliemikuutio, valkosipuli), pari tuntia uunissa ja tarjoilu riisin tai perunan kera.
1) Ruskista paketti valmiiksi marinoituja kanafilesuikaleita. Lisää tölkki kookosmaitoa ja pilkottuja persikanpuolikkaita. Vähän suolaa (kookosmaito on makeaa). Keitä kaveriksi jasmiini- tai basmatiriisiä. Hyvää ja yksinkertaista, tosi pehmeä, kiva maku.
2) Levitä uunivuoan pohjalle valmiita peruna-porkkanakuutioita tms. Kaada mukaan 2,5dl ruokakermaa, vaikka maustettua. Leikkaa marinoidut, liiasta marinadista pyyhityt kananfileet kahtia ja pyöräytä jokaisen fileenpuolikkaan ympärille pekonia. Lado pekonilla silatut fileet kasvisten päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes kanat ovat kypsiä ja pekoni saanut väriä.
verrattuna broileriin. Melkein mikä vaan on hyvää siitä, vaikka vaan leivittäis ja paistais pannulla.
Broilerit on erityisiä liharotuja, jotka teurastetaan n. 5-viikkoisina eikä ne aikuisena pärjäisikään nopean kasvunsa ja jalkaongelmien takia. Broilerin liha on paljon mauttomampaa kuin kanan. Oikeaa kanaa saa lähinnä luomuna, sillä munatuotantoon käytetyt kanat menee lopulta rehuksi/jätteeksi eivätkä kelpaa ruoaksi.
Meillä tehdään paljonkin kanaruokia. Ihan arkiruokia on kanapasta (pastaa, paistettua kanaa, ruokakermaa, ehkä jotain ananasta tms. Sekoitetaan.), kanakastike, jota ei nykyään enää tehdä kovin paljon, mutta osasin tehdä sen jo ala- asteella ihan itse . Paistoin kanaa, heitin sekaan ihan jonkun uncle ben's kastikkeen ja keitin riisit. Ja hyvää oli.
Syömme myös usein kanapihvejä, jotka paistetaan pannulla( voi laittaa päälle sulamaan palan vuohenjuustoa) ja tarjoillaan salaatin, riisin ja tuoreen ananaksen kanssa.
Sitten sellaisia vähän enemmän aikaavieviä ruokia ovat mm. Kanawokki ( meillä pilkotaan pannuun kanan lisäksi porkkanaa, sipulia/purjoa, joskus omenaa, ananasta, valkosipulinkynsi, ja heitetään lopuksi vielä chiliä, soijaa ja cashewpähkinöitä) riisin kera, lapsena meille otettiin usein erikseen osa ilman chiliä, vanhemmat lisäsivät sitten lopuksi chilin. Lapsuudensuosikkini oli "kanavuoka" , jossa uunivuokaan laitettiin riisiä, kanan jotain rinta?paloja, herneitä, porkkanaa ja sipulia. En muista tarkkaan, kun ei olla moneen vuoteen tehty.... (:
Joskus teemme myös täytettyjä kanataskuja (esim. Pesto, pähkinä tms täytteellä. Ohjeita löytyy varmaan netistä.), kanakeittoa ( jopa nirsoista nirsoin keittoja vihaava kaverini syö kanakeittoa jonka joukossa on makaroneja), kanatortilloita........ Vain taivas on rajana! Toivottavasti tästä oli nyt jotain hyötyä.
Taas kerran sotketaan kanat ja broilerit. Ero on kanan hyväksi suunnilleen sama kuin merilohen ja kassissa kasvaneen kirjolohen ero. Tai oikean perunamuusin ja jauheesta tehdyn.
En tajau miten sen saisi sellaiseksi mehukkaaki ja pehmeäksi. Vaikka kuinka koetan lyhyellä ajalla kypsentää, aina se on kuin puuta. voi se toki olla niinkin, etten ehkä tykkää koko kanasta, mutta toisaalta valmis kaupan grillattu kana on hyvää, mutta siinäkin vain koivet, ei rintapalat.
Onko hyviä vinkkejä kuinka valmistaisin nimenomaan mehukasta kanaa/broileria?
En tajau miten sen saisi sellaiseksi mehukkaaki ja pehmeäksi. Vaikka kuinka koetan lyhyellä ajalla kypsentää, aina se on kuin puuta. voi se toki olla niinkin, etten ehkä tykkää koko kanasta, mutta toisaalta valmis kaupan grillattu kana on hyvää, mutta siinäkin vain koivet, ei rintapalat.
Onko hyviä vinkkejä kuinka valmistaisin nimenomaan mehukasta kanaa/broileria?
syötte tuollaista paskaa? Hunajamarinoituja suikaleita, säilykehedelmiä ja ruokakermaa? On pehmeä maku? Tsiisus.
katso vastaus nro 2
En tajau miten sen saisi sellaiseksi mehukkaaki ja pehmeäksi. Vaikka kuinka koetan lyhyellä ajalla kypsentää, aina se on kuin puuta. voi se toki olla niinkin, etten ehkä tykkää koko kanasta, mutta toisaalta valmis kaupan grillattu kana on hyvää, mutta siinäkin vain koivet, ei rintapalat.
Onko hyviä vinkkejä kuinka valmistaisin nimenomaan mehukasta kanaa/broileria?
syötte tuollaista paskaa? Hunajamarinoituja suikaleita, ja ruokakermaa? On pehmeä maku? Tsiisus.
Ulkomamma
syittäin hajonnen kananlihan? oletan että se oli silloin oikeasti kanaa, mutta kyllä kai broilerei pitäisi saada hajoamaan samalla tavalla? Mä oikeasti pidin siitä koulun akanviillokista. Olen halunnut ja yrittänyt tehdä samaa uudelleen, mutta en saa lihaa millään hajoamaan sellaiseksi pehmeäksi, valmiiksi hajonneeksi, jota voisi periaatteessa syödä vaikka lusikalla, ilman hampaita.
Miten sen saa tehtyä? Neuvokaa!
syötte tuollaista paskaa? Hunajamarinoituja suikaleita, säilykehedelmiä ja ruokakermaa? On pehmeä maku? Tsiisus.
No mitäs te? Aamulla ammuttua fasaania, ykkösluokassa lennätettyjä tuoreita ananaksia Thaimaasta ja oman sukutilan tuoretta kermaa? Kyllä suuri osa suomalaisista syö ihan tavallista, puolivalmisteista tehtyä. Kellä on varaa muuhun?
syötte tuollaista paskaa? Hunajamarinoituja suikaleita, säilykehedelmiä ja ruokakermaa? On pehmeä maku? Tsiisus.
opetelkaa laittamaan ruokaa puhtaista, tuoreista ja mahdollisimman vähän käsitellyistä aineksista. Älkää tuhotko lastenne makuaistia moisilla sotkuilla!
Kevyt ruskistus, päälle
- suolaa, pippuria, currya, kermaa
- makeaa chilikastiketta
Nyt liedellä ruskistetut maustamattomat broilerinfileet, siihen lisäksi aasialaistyylinen kastike kasviksineen, nuudelit (tai riisi).
Toinen lapsi tykkää kun teen riisi-kana-laatikon. Ruskistan kanafileet pieninä palasina, maustan pippurilla, suolalla, currylla, laitan vuokaan ja päälle riisiä. Siihen hieman koskenlaskijaa ja kermaa ja uuniin.
Pataan, mukaan paseerattua tomaattia, kanalientä, punaviiniä, pippuria, jotain yrttiä (esim. timjami), suolaa. Kypsennetään uunissa. Hyvää.
Ei missään nimessä valmiiksi marinoituja, niillä pilaa ruoan kuin ruoan.
Valmiiksmaustetut (pirkka) koipireisipalat pataan ja sinne kaadetaan yksi litran tölkki sekamehua/mansikkamehua/glögiä, niin että lihat peittyy. Kansi päälle ja uuniin 200 asteeseen 1,5 tunniks. Tulee hyvät makeat lihat. riisin kanssa tarjoile. Tulee hyvät makeat lihat ja lapset tykkää.