Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keliaakikot: mitä ruokaa kaipaatte eniten?

Vierailija
23.11.2012 |

Varmaan suurimmalla osalla kaihoa aiheuttaa tuore ruisleipä. Ainakin näin olen muiden keliaakikkojen kanssa jutustellessa päätellyt.



Mitä muita ruokia/herkkuja olette jääneet kaipaamaan?



Itse kaipaan eniten Ristorante Mozzarella -pakastepizzaa ja silloin tällöin berliininmunkkeja!

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm

Vierailija
2/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista leipää... ei taikinaista tunnetta suussa, voi niitä aikoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm

Mulla ainoa todellinen kaipuunaihe on tuo karjalanpiirakka. Olen kokeillut vain Moilasen pakastekarjalanpiirakoita ja nehän ovat ihan hirveitä! Mutta pitääpä seuraavan kerran yrittää löytää tuo Vuohela kauppareissulla...

Ja sille jolla on ikävä olutta ja viskiä, niin kyllähän keliaakikoille on myös gluteenitonta olutta tarjolla, samaten viski on gluteenitonta. Onhan niissä ne nautintarajat, mutta pari alkoholiannosta saa ottaa. Tietenkin eri juttu, jos on ihokeliakia joka aiheuttaa oireita noistakin tuotteista.

Vierailija
4/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallista leipää... ei taikinaista tunnetta suussa, voi niitä aikoja

Mä teen aina ite leipäkoneella leivän. Tuoreena on parempaa kuin kaupan vehnäleivät ja seuraavina päivinä paahdettuna ihan passelia.

Pari kertaa oon leiponut myös sämpylöitä, namimaiskis! Tärkein niksi on, että jättää taikinan löysäksi, niin koostumuksesta ei tule rakeista/tiivistä.

-ap

Vierailija
5/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olutta ja whiskyä

Mä vedän Kukkoa! Se on ihan parasta kaljaa.

Viskiä en onneksi ole ikinä edes oppinut juomaan. ;)

Vierailija
6/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta keliakiadiagnoosin jälkeen olen juonut vain ihan muutaman gluteenittoman oluen. Light Beer on suosikkini. Mutta täytyy sanoa, että makuaisti tottui nopeasti siideriin enkä ole sen koomin paljoa olutta kaivannut. Se maistuu aika happamalta tauon jälkeen. Olen todella yllättynyt tästä koska ennen olut oli lempijuomani!



-5-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipää en haikaile, koska gluteenittomat tummat leivät ajavat minulle saman asian. Ei tosin isojen valmistajien, vaan Vuohelan, jota voin tosiaan suositella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipää en haikaile, koska gluteenittomat tummat leivät ajavat minulle saman asian. Ei tosin isojen valmistajien, vaan Vuohelan, jota voin tosiaan suositella.

Vuohelan leivät ovat hyviä, samaten Pirjon Pakarin tattarileipä. Se on jopa parempaa kuin ruisleipä. Geisha oli melkein ainoa suklaa, josta tykkäsen ennen keliakiaa... mutta kaipaan sitä ehkä kaksi kertaa vuodessa.

-5 ja 8-

Vierailija
10/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä kaipaan joskus Geishoja ja tavallisia lakuja :)

Oi, mulle tuli näistä mieleen omat vanhat suosikkini Bisbis-laku ja Pantteri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tosin olen ollu keliaakikko viisivuotiaasta asti joten en oikeastaan muista miltä mikään ns. tavallinen maistuu. ennen kaihosin kyllä karjalanpiirakoiden perää mut nykyset vuohelan karjalanpiirakat on niin aidon näkösiä ja herkullisia että nammmm

Mulla ainoa todellinen kaipuunaihe on tuo karjalanpiirakka. Olen kokeillut vain Moilasen pakastekarjalanpiirakoita ja nehän ovat ihan hirveitä! Mutta pitääpä seuraavan kerran yrittää löytää tuo Vuohela kauppareissulla... Ja sille jolla on ikävä olutta ja viskiä, niin kyllähän keliaakikoille on myös gluteenitonta olutta tarjolla, samaten viski on gluteenitonta. Onhan niissä ne nautintarajat, mutta pari alkoholiannosta saa ottaa. Tietenkin eri juttu, jos on ihokeliakia joka aiheuttaa oireita noistakin tuotteista.


Kannattaa tosin varautuu siihen et Vuohelan karjalanpiirakat tuppaa maksa an. 2e enemmän paketti kuin moilasen piirakat. Mutta on iso ero niissä!

Ite olin kouluaikoina tosi kade muille ku söivät aitoi piirakoita munavoilla jaite sain aina noita moilasen kuivia känttyjä, joissa kuori niin paksu ja kova et söin vaa sen täytteen enkä tykänny... mut sitten löyty vuohelan piirakat ni oi että :) sääli että opiskelijabudjetilla ei kovin usein voi niitä ostaa, ku se vitosen per paketti tuntuu kukkarossa.

Ennen tota vuohelaa sai vaan tuoreena mutta nykysin löytyy useimmilla kaupoilla pakasteistakin :)

Vierailija
12/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hankasalmen gluteenittomat piirakat (Saksalan leipomo).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Berliininmunkkeja. Nyyh.