Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suklaakastike jäätelölle, ei-jähmettyvä?

Vierailija
27.11.2011 |

Olisiko jollakulla hyvää ohjetta jäätelön päälle kaadettavalle suklaakastikkeelle? Saisi olla sellaista kastiketta, joka ei heti jähmety kovaksi, kun kohtaa jäätelön.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulata vesihauteessa tai mikrossa 200 g suklaata ja 1?2 dl kermaa sekä nokare voita. Sekoita hyvin, varo ettei pisaraakaan vettä roisku kastikeeseen, joka muuten ryyniytyy.

Vierailija
2/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


2,75dl kondensoitua maitoa

100g maapähkinävoita

100g maitosuklaata



Mittaa aineet kattilaan, kattila kuumalle hellalle, anna sulaa samalla sekoittaen. Tarjoile jäätelöannoksen ja pähkinöiden kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1/4 tummaa (yli 70%) suklaalevyä.

1 dl kuohukermaa



Kylmään kattilaan ja sitten hellalle, levy täysille ja hämmennetään koko ajan kunnes suklaa sulaa ja muuttuu kastikkeeksi. Ei yleensä mene 2 minuuttia kauempaa. Heti kun seos meinaa kiehua, se on valmista.



Vierailija
4/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen joskus yrittänyt kuumentaa kermaa ja sulattaa suklaata kastikkeeksi yhdessä, mutta se kyllä jähmettyy jätskin päällä.



Ehkä nokare voita auttaa asiassa...



Kokeilen tuota Nigellan ohjetta, kun on enemmän aikaa. :) Kondensoitua maitoa olisi kaapissa, mutta maapähkinävoita ei... Nutellaa olisi, ajaisikohan saman asian...

Vierailija
5/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vaikuttaa paksulta, voihan sekaan lorautta vaikka punssia tms makualkoholia.

Vierailija
6/6 |
27.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1 dl vettä



Sekoita kaakaojauhe, sokeri ja vesi kastikkeeksi ja anna sen kiehahtaa. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä viisi minuuttia välillä sekoittaen. Valmis kastike on tummaa ja kiiltävää.