Hyvä raparperipiirakka, johon saa kulumaan PALJON raparperia? (ev)
Kommentit (6)
katso hyvä ohje vaikka kalastajan vaimon blogista (joskus keväällä julkaisi siellä). Tosi maukas...
Olen tehnyt sen irtopohjavuokaan.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
(1 tl kardemummaa halutessa)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 raparperin vartta (itse olen laittanut aina enemmänkin)
1 dl sokeria, tilkka vettä
250 g maitorahkaa
1 tlk kermaviiliä
2 munaa
0,5 dl sokeria
2-3 tl vanilliinisokeria
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sihdin läpi taikinaan. Painele taikina jauhotetuin käsin irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperinvarret paloiksi ja pehmitä niitä hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa mikrossa. Kaada ylimääräinen vesi pois.
Sekoita vähän jäähtyneiden raparperinpalojen joukkoon muut täyteaineet ja kaada seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Nauti, sillä raparperitorttu on taivaallisen hyvää!
pilkon paljon, paljon raparperia oikein pieneksi silpuksi vuoan pohjalle, päälle sellainen sekoitus, jossa rasvaa, kauraryynejä, grahamjauhoja ja sokeria. Kanelia mausteeksi. Siitä nypitään murutaikina joka ripotellaan palojen päälle. Eihän tämä nyt piirakka ole, mutta hyvää jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.
Sopiiko tuo nelosen piirakan täyte tosiaan ihan normaaliin irtopohjavuokaan? Tuntuu, että sitä tulee melkein litra..
ja oli todella hyvää! Kannattaa kokeilla!
Mahtui mulla hyvin irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on muistaakseni se tavallisin eli 24cm.
Siihen uppoaa paljon raparperia, jota voi sitten sekoittaa rahkaan täytteeksi tai levittää piirakan päälle sellaisenaan.