Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Huijaako ruokateollisuus?

Vierailija
02.03.2011 |

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ruokateollisuus_kiertaa_pakkauste…



Olen joissain tuoteselosteessa nähnyt E621 sijaan natriumglutamaatin kirjoitettuna. Näin ehkä yritetään piilottaa tuo monille tuttu E-koodi. Joskus taas tuoteselosteessa oli yksioikoisesti "aromit". Mitähän näiden aromien taakse kätkeytyy?



Oletteko te törmänneet mahdollisiin "kaunisteluihin"? Missä?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
03.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan noita nähty. Ei mitään uutta tämän taivaan alla. Huijaamisesta sen sijaan ei ole kyse, sillä ihan mitä tahansa pakkauksessa ei saa lukea. Tutustukaa Eviran pakkausmerkintäoppaaseen. Aromeista pakkausmerkintäoppaassa lukee, että "aromit ilmoitetaan ainesosaluettelossa sanalla "aromi(t)" tai aromin tarkemmalla nimellä tai kuvauksella." Samassa oppaassa lukee myös, että lisäaineet on ilmoitettava käyttötarkoitusta osoittavalla ryhmänimellä, jota täydennetään lisäaineen omalla nimellä TAI numerotunnuksella. Yliherkkyyttä aiheuttavat on ilmoitettava aina nimellään.



Yleensä E-koodia käytetään tilan säästämiseksi mutta nykyään esimerkiksi sitruunahappo (E330) kannattaa mielikuvan takia kirjoittaa ihan sitruunahappona. Olen tässä miettinyt, että tietävätkö ihmiset oikeasti mitä ne pelottavat lisäaineet oikein ovat? Osa niistä on ihan luonnossa esiintyviä aineita, joita lisätään kotiruokaankin esimerkiksi sitruunanmehun kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän neljä