Vieläkö ihmiset uskovat sitä höpölöpöä että suomalainen ruoka on puhdasta?
Kyllähän se joo saadaan näyttämään näennäisesti siltä, kun torjunta-ainemäärät lasketaan per viljelyala. Mutta jos laskettaisiin kuluttajan kannalta oleellisemmin esim. per tuotettu kilo olisi tulokset aivan erilaisia.
Täällä kosteissa oloissa esim. homemyrkkyjä joutuu käyttämään enemmän kuin etelämpänä. Esim. suomalaisessa mansikassa on paljon enemmän myrkkyjä kuin keski- tai eteläeurooppalaisessa.
Kommentit (9)
Varmaan perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, eikä ole sun oma mielipide, eiks niin ?
oletko ikinä itse ollut tuottamassa sitä suomalaista ruokaa?
Muakin kiinnostaa väitteen todenperäisyys.
Ja muistathan ap kertoa meille kuinka monta maata Euroopassa on, missä broileritiloilta ei löydetty viime vuonna lainkaan salmonellaa. Eli tutkituista tiloista salmonellaa ei ollut yhdelläkään tilalla. Euroopassa on kaksi sellaista maata ja toinen niistä maista oli Suomi. Kun mukaan otetaan muutkin tutkitut taudinaiheuttajat, niin Suomi menee yksin johtoon.
Lidlissä kun lueskelin noita paketteja (lihapullat ym. jauhelihajutut), niin yhdessäkään saksalaisessa tuotteessa ei ollut arominvahvennetta, mutta suomalaisissa oli kaikissa!
huuhaan kannattajia, kysytään mitä tahansa.
Ei ruoka ole puhdasta nähnytkään, jollei viljele itse. Silloin tietää mitä suuhunsa laittaa.
Puolassa mansikkapellolla on jostain syystä (meren läheisyys?) kosteampaa kuin vaikkapa Suonenjoella.
Suomalainen mansikka kestää rasiassa vuorokauden, sitten se nahistuu. Espanjalainen mansikka voi olla vaikka 3 vrk rasiassaan pöydällä, eikä muutu miksikään. Onko se jotain pitkäänsäilyvää lajiketta vai ympätty täyteen säilöntäaineita?
Herkullisia ja tuoreita, nam!
Elintarviketeollisuus on luku sinänsä!