Piirakkaresepti,
tämä on nyt täysin hakuammuntaa, mutta onko kenelläkään sellaista marjapiirakkareseptiä johon tulee piimää tai jogurttia taikinaan, en muista millaisilla suhteilla aineet tulivat, mutta tosi helppotekoinen aineet vain sekoitetaan keskenään.
Jos joku kiltti tietäisi niin saataisiin vanha piimä käyttöön ja suut illalla makiaksi!
Kommentit (8)
Nopea marjapiiras
1 muna
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Päälle
4 dl marjoja
n. ½ dl sokeria
Sekoita muna, sokeri, margariini ja piimä kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada voideltuun uunivuokaan. Laita marjat ja sokeri pinnalle. Paista 200ºC 25 minuuttia.
2
sijasta voi käyttää peräpukamarasvaa. Se on ihan hyvvee
mutta kiitos tästä 4:n jakamasta vinkistä. Huoh... kaikkia sekopäitä tännekin eksyy.
muistelin että aineksilla oli helposti muistettava suhde:)
Tämä on ilmeisesti sellaiseen pyöreään vuokaan sopiva annos.
olen sen tehnyt. Joskus tehnyt irtopohjavuokaan tms. laakeampaan kaksinkertaisena tuon pohjan ja paistanut hieman kauemmin.
Pohja:
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaaPäälle:
marjoja/raparperia tms.
0,5 dl sokeria
1 kermaviili
1 muna
2 tl vaniljasokeria200 astetta n. 35 min
Joo, tämä on nopea ja hyvä resepti. Tosin täytteeksi laitan itse pelkkiä marjoja, ei siis vaadi välttämättä tuota rahkaa. Myös omenapiirakan olen tehnyt samalla pohjalla.
Piimän olen joskus korvannut myös soijamaidolla ja hyvää tuli. Jos taas käyttää paksumpaa jugurttia, kannattaa lisätä jotain muuta nestettä joukkoon (siis ihan vaikka vettä), ellei halua kovin kiinteää taikinaa.
Tuolla reseptillä tulee mielestäni muuten aika makea pohja. Sokeria laitan itse yleensä ohjetta vähemmän (n. 1dl) paitsi jos piirakan kohderyhmä on kovin persoja makealle. :)
Täytteestä riipuen saatan laittaa piirakkapohjan hetkiseksi uuniin sillä aikaa kun se lämpenee/sekoittelen täytettä. Niin pohjasta tulee kiinteämpi. Näin siis silloin, jollen halua että täytteet "uppoavat" vähän taikinaan.
Joskus laitan syrjään osan taikinasta (n.0,5dl), lisään siihen jauhoja niin että saan murusia ripoteltavaksi täytteen päälle. Uuttera voisi väsätä jonkun ristikonkin.
Vähän kuitupitoisempaa (ja silti tosi hyvää) piirakkaa syntyy, kun osan jauhoista korvaa täysjyväjauhoilla tai kaurahiutaleilla (suosikkini joka on saanut paljon kehuja).
Pohja:
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa
Päälle:
marjoja/raparperia tms.
0,5 dl sokeria
1 kermaviili
1 muna
2 tl vaniljasokeria
200 astetta n. 35 min
Lähinnä raparperipiirakkaa tällä tehnyt, kun en löytänyt sitä toista jota useemmin teen.