Kanasuikaleissa viimeinen käyttöpäivä eilen. Käyttäisitkö suikaleet silti?
Moi!
Miten tarkkoja olette olleet noiden viimeisten käyttisten kanssa...? Tuntuu hassulta, että kana on jäänyt 11h sitten vanhaksi, onko se nyt oikeasti pilalla? Jääkaapissa on +5 astetta, kana pitäisi säilyttää +4- +6 asteessa...
Tuntuu haaskaukselta. Miten tekisit?
Kommentit (29)
en yleensä ikinä osta tuollaisia. Haiseeko pahentunut liha marinadin läpikin?
Ap
Olen hyvin tarkka ja käytän kaikkia mieluiten hetimiten mahdollisimman tuoreena.
Vaikkei vanhasta ruuasta saisi ruokamyrkytystä, pahan makuista se siltikin jo on usein.
olipa kysymys...
en siis tod. käyttäs..
monestikkin, eikä kyllä mitään vaivaa ole tullu.
mutta en kyllä käyttäisi kanasuikaleita muutenkaan, varsinkaan marinoituja.
En käyttäisi. Liha- ja kalatuotteiden suhteen olen vähän varovainen.
Mehän ostamme melkein aina aina parasta ennen tuotteita, eikä ikinä ole tullut mitään vatsatauteja. 2
Onko kyseessä viimeinen käyttöpäivä vai parasta ennen?
Anyway, käyttäisin 95%n todennäköisyydellä suikaleet kyllä jos näyttävät vielä ihan hyviltä! Tuo yksi päivä nyt sinne tai tänne ei ihan oikeasti merkkaa yhtään mitään: paljon tärkeämpää on esim. kylmäketjun katkeamattomuus, josta valmistajan tuotteisiin laittamat päivämäärät ei kerro yhtään mitään. Monet täälläkin nyt nenäänsä nyrpistävät ovat yliherkkiä hygienia-mammoja, jotka tietämättään lisäävät omien lastensa allergia-riskiä liiallisella paapomisellaan ja varovaisuudellaan.
Tosin ehkä tekisin jotain pataa missä voisin hauduttaa pitkään tms.
En ole koskaan ollut fanaattinen ruokahygienian suhteen, syön esim. lähes päivittäin desin kuumentamattomia pakastevadelmia (sulatettu, muttei kuumennettu) enkä koskaan katso minkä maalaisia ovat. En ole koskaan saanut ruokamyrkytystä, ja ala-asteen jälkeen minulla on ollut vuorokauden kestävä vatsatauti ehkä 4 kertaa (olen nyt 31) ja muutenkin olen tosi terve. Ehkä kun en ole niin tarkka hygieniasta niin vatsa kestää paremmin ja muutenkin elimistö saa hoideltua suurimman osan häiriötekijöistä :)
Ihan turhaa haaskausta vaan heittaa pois jos ei haise tai nayta epailyttavalta. Yleisesti ottaen, jos se on ollut avaamattomana jaakaapissa oikeassa lampotilassa niin eikohan se ole viela ihan syotavaa. "Parasta ennen" ei tarkoita etta klo 23.59 se on viela syotavaa mutta ihan pilalla klo 00.05.
Yhdella paivalla menisin ihan surutta ohi paivayksen, jos on kaksi paivaa vanhaa miettisin tarkasti ja jos on kolme paivaa vanhaa niin heittaisin pois.
yök, kylmät väreet menee ku ajattelenki. Kyllä varsinki kanassa pitäs uskoo ku on VIIMEINEN käyttöpäivi, ei parasta ennen.
ehkäise allergioita.
En ole yliherkkä hygieenikko, sillä lapseni saa kaikin mokomin syödä esim. lattialle tippunutta ruokaa. Se ehkä voikin ehkäistä allergioita. Mutta ruokaa joka saattaa olla pilaantunutta, en lapselleni syötä. Varsinkaan sen jälkeen kun isäni sai ruokamyrkytyksen syötyään käyttöpäivän ohittanutta grillimakkaraa.
Viiminen käyttöpäivä on oikeesti VIIMINEN käyttöpäivä. Ettekö suomea ymmärrä?
Epäterveellisiä muutenkin semmoset marinadimössöt...
1,5-vuotiaalle lapselleni en syöttäisi.
En kyllä ikinä osta valmiiksi marinoituja lihoja, vaan marinoin lihan itse.
Kypsentäisin ehkä normaalia kauemmin. Minäkään en ole mitenkään tarkka päiväysten ja esim. vihannesten pesemisen kanssa eikä koskaan ole ollut mitään ruokamyrkytyksiä tms.
tottakai... ei ne kelloa katso, että keskiyöllä yht'äkkiä pilaantuu. Kunhan kypsäksi paistaa, niin kuin kana aina pitää paistaa.
itsekin voin juoda pari päivää vanhaa maito (parasta ennen) mutta en pari päivää vanhoja lihavalmisteita (viimeinen käyttöpäivä).