Herneiden liottamisesta
Liotetaanko ne avonaisessa kattilassa huoneenlämmössä vai miten? Joka paikassa vaan lukee että kylmässä vedessä yön yli.
Kommentit (4)
Ihan sama. Itse tykkään, että esim. hernekeitosta tulee parempaa ja mahaystävällisempää, jos herneiden liotinveden heittää pois ja huuhtaisee herneet ja aloittaa sitten keittämisen.
ne voi kiehauttaa aamulla ja jättää jäähtymään keitinveteensä. Ja keittää keitoksi sitten normaaliin tapaan, lopputulos sama.
Heitän myös liotusveden pois ja huuhdon herneet hyvin, silti tahtoo takapuoli napsua koko perheellä :D. Mutta tuo pakastamiskikka toiminut hyvin meillä!
Tietenkin herneitä voi ruveta liottamaan jo vaikka n. klo 18 ja vaihdella liotinvesiä vaikka useampaan otteeseen ennen aamunkoittoa tai sopankeittoa, mutta siihen en ole jaksanut ryhtyä.
Huoneenlämmössä.