Apua, tulen hulluksi
näiden raskaudenajan ruokarajoitusten kanssa!! TAi siis ei mulla oo mitään vaikeutta niitä noudattaa mutta kun listeriaa voi olla joka paikassa. Sitä voi olla vaikka jokaisen jääkaapissa ja siten kaikessa ruoassa. Tietysti jossain ruoissa kasvaa nopeammin kuin toisissa. Mitään ei saisi syödä.
Me ollaan yleensä syöty samaa ruokaa 2 päivää tai joitain keittoja jopa 3 päivää peräkkäin. Voiko näinkään enää tehdä? Yleensä olen käyttänyt samaa lasia myös monta kertaa ja samaa leipälautasta. Meillä saattaa myös tiskit olla pesemättä usemman päivän ja pöydillä olla murusia ja likaa. Onko nämä liian epähygienista?
Tiedän että olen hysteerinen, mutta asiallisia vastauksia kiitos.
Kommentit (3)
listeriariskiä ei pitäisi olla, jos ruuan kuumentaa kunnolla.. syö normaalisti ja terveellisesti ja vältä suositusten mukaan ruokia. äläkä jollain tiskeillä stressaa :) nauti raskaudestasi ja vauvan odotuksesta!
Tee ensinnäkin pienempiä annoksia niin syötte vain päivän samaa ruokaa jos se ahdistaa.
Tai sitten joka kerta lämmität ruoan uunissa/paistinpannussa/kattilassa (etkä mikrossa) ja annat lämmetä pitkään ja hartaasti. Vaikka ruoassa olisikin pöpöjä ne kuolevat silloin pois (listeriakin jos ruoan lämpötila on yli 75 astetta yli 5min ajan).
Ruokalika pöydällä on kyllä epähygienistä. Tästä kannattaisi ihan muutenkin pyrkiä eroon.
Tsemppiä raskausaikaan!
mä itse tekisin pienempiä satseja jos säilyvyys huolettaa.