sosekeitosta kysymys
aion kokeilla (ekaakertaa elämässäni) porkkana-bataatti sosekeittoa johon edellisten lisäksi tulee sipulia ja kasvislientä.
Kävin kuitenkin pohtimaan,saisinko keitosta paremman jos esim.paahtaisin juurekset ensin grillivastuksen alla keittämisen sijaan?
Entä jos keittoon lisäisi lorauksen kermaa?
Mitä luulette?
Kommentit (6)
eli siis keitän ja soseutan kuten alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin.
Kiitos :)
Sen sijaan makean porkkanan ja bataatin lisäksi laittaisin mukaan vähän perunaa makeutta lievittämään. Ja kermaa/sulatejuustoa tms. vähän pehmittämään.
Ja sosekeitossa minusta tärkeintä on se, että se on tarpeeksi paksua, eli eli liikaa vettä.
Tehdä itse sen kasvisliemen paahtamalla.
Mutta jos sää paahdat kasvikset ja sitten soseutat ne niin ei niin hyvä.
Liemeenkään niitä kasviksia ei laiteta vaan paahteinen maku siirtyy siihen keitinliemeen, nämä paahdetut kasvikset ei mene jatkoon, niistä otetaan vaan maku.
Tähän liemeen voit sitten keittää uudet hyvät kasvit ja soseuttaa ne.
2
kasviksia kattilassa voin kera noin 5 minuuttia, lisätään kasvisliemi ja jatketaan haudutusta, kunnes kasvikset kypsiä. Lorauksen kermaa voit laittaa, jos haluat parempaa keittoa, mutta maustat yrteillä niin hyvä tulee. Näin teen kotona ja töissä.
on sitten kokkikoulussa opetettu eri tapa!
Paras on että ne rehut on ihan mustia reppanoita ja keitetään vedessä.
Mut miten vaan!
;)
Puhut nyt kahdesta eri asiasta:
Soppa tehdään keitetystä, ei paahdetusta kasviksesta.
Kasvisliemi on taas se jonka paahdat, sitten lisäät nestettä ja keittelet, otat kasvit pois ja sulle jää kasvisliemi.
Keittoa saa ja mieluiten pehmitetään kermalla.