Mitä ruokaa tekisin graavilohesta?
Ostin vahingossa graavilohta, tuoreen sijaan ja nyt kysyisinkin ideoita että mitä tuosta graavilohesta tekisi/ miten sitä söisi? Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (12)
salaattia
kiusausta (ei tarvi lisätä niin paljon uolaa kuin yleensä laittaisit)
piirasta
Kiusausta, pastakastiketta, yms. Samaa, mitä raa'astakin tekisit.
sitä voi käyttää ihan samalla tavalla kuin raakaa lohta.
tai hyvän ruisleivän päällä. Älä lämmintä graavilohta!
on samaa kuin tuorelohi, sitä on vain suolattu niin paljon että se on säilyvää. Kun graavilohta valmistaa itse tuoreesta lohesta, muuta ei tarvita kuin suolaa, sokeria ja pippuria. Ruodoton lohifilee sivellään mausteseoksella, ja laitetaan muovipussissa pakastimeen. yhden päivän pakastuksen jälkeen se on valmista, kun sen antaa muovipussissa hitaasti sulaa jääkaapissa. Sulava kala graavaantuu eli suolaantuu ytimiään myöten hitaasti sulaessaan. Kun se on pehmeää (noin neljän-kuuden tunnin jääkaapissa olon jälkeen) se on valmista. Maista. Jos on liian suolaista, huuhtaise pinta kylmän veden alla nopeasti. Viipaloi ja syö ruisleivän päällä, voitele leipä esimerkiksi munavoilla - tämä on herkkua. Graavattu lohi pitää käyttää samana päivänä, kaupasta ostettua tyhjiöpakattua graavilohta samoin tai sitten säilyttää alle neljän asteen jääkaappilämpötilassa yön yli. Pilaantuu nopeasti liian lämpimässä. (Ja tää oli sitten kielletty raskaanaolevilta.)
jos minulla olisi enemmän kuin yhden päivän tarve graavilohta leivänpäällisiksi, paistaisin sen pannulla samoin kuin tuoreen lohen, säilyttäisin jääkaapissa huomiseksi ja lisäisin vaikka pizzatäytteeksi tai salaattiin huomenna.
nyt raskaana ollessasi kaipaan.
Eli tee munakokkelia. Laita lautaselle munakokkelia ja päälle graavilohi siivuja. lautasen reunoille sitten paahdettuja ja voideltuja paahtoleivän palasia.
Todella hyvää :)
Uuniperunalle täyte vaikka kermaviiliin sekoitettuna, vähän tilliä ja sitruunapippuria.
NAM!
tai laita riisiä uunivuokaan, päälle vettä niin että riisi peittyy, kanankoipia siihen päälle. Laita uuniin, vajaan puolen tunnin kuluttua lisää kanankoipien päälle kylmäsavulohisiivuja ja purkki ruokakermaa. Reilu 10 minuuttia uunissa ja syömään.
Tai sitten tarjoa sitä perunan kanssa.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2010 klo 18:11"]
Samalla tavalla kuin kirjoitetaan sana "vahingossa" väärin "vahingssa".
[/quote]