Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä ruokaa tekisin graavilohesta?

Vierailija
12.01.2010 |

Ostin vahingossa graavilohta, tuoreen sijaan ja nyt kysyisinkin ideoita että mitä tuosta graavilohesta tekisi/ miten sitä söisi? Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
17.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2010 klo 18:11"]

Samalla tavalla kuin kirjoitetaan sana "vahingossa" väärin "vahingssa".

[/quote]

Vierailija
2/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

salaattia

kiusausta (ei tarvi lisätä niin paljon uolaa kuin yleensä laittaisit)

piirasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiusausta, pastakastiketta, yms. Samaa, mitä raa'astakin tekisit.

Vierailija
4/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä voi käyttää ihan samalla tavalla kuin raakaa lohta.

Vierailija
5/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

turha sitä mennä pilaamaan.

Vierailija
6/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai hyvän ruisleivän päällä. Älä lämmintä graavilohta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

helppo ja nopea.

Vierailija
8/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

NAM!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on samaa kuin tuorelohi, sitä on vain suolattu niin paljon että se on säilyvää. Kun graavilohta valmistaa itse tuoreesta lohesta, muuta ei tarvita kuin suolaa, sokeria ja pippuria. Ruodoton lohifilee sivellään mausteseoksella, ja laitetaan muovipussissa pakastimeen. yhden päivän pakastuksen jälkeen se on valmista, kun sen antaa muovipussissa hitaasti sulaa jääkaapissa. Sulava kala graavaantuu eli suolaantuu ytimiään myöten hitaasti sulaessaan. Kun se on pehmeää (noin neljän-kuuden tunnin jääkaapissa olon jälkeen) se on valmista. Maista. Jos on liian suolaista, huuhtaise pinta kylmän veden alla nopeasti. Viipaloi ja syö ruisleivän päällä, voitele leipä esimerkiksi munavoilla - tämä on herkkua. Graavattu lohi pitää käyttää samana päivänä, kaupasta ostettua tyhjiöpakattua graavilohta samoin tai sitten säilyttää alle neljän asteen jääkaappilämpötilassa yön yli. Pilaantuu nopeasti liian lämpimässä. (Ja tää oli sitten kielletty raskaanaolevilta.)



jos minulla olisi enemmän kuin yhden päivän tarve graavilohta leivänpäällisiksi, paistaisin sen pannulla samoin kuin tuoreen lohen, säilyttäisin jääkaapissa huomiseksi ja lisäisin vaikka pizzatäytteeksi tai salaattiin huomenna.

Vierailija
10/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt raskaana ollessasi kaipaan.



Eli tee munakokkelia. Laita lautaselle munakokkelia ja päälle graavilohi siivuja. lautasen reunoille sitten paahdettuja ja voideltuja paahtoleivän palasia.



Todella hyvää :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniperunalle täyte vaikka kermaviiliin sekoitettuna, vähän tilliä ja sitruunapippuria.



NAM!

Vierailija
12/12 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai laita riisiä uunivuokaan, päälle vettä niin että riisi peittyy, kanankoipia siihen päälle. Laita uuniin, vajaan puolen tunnin kuluttua lisää kanankoipien päälle kylmäsavulohisiivuja ja purkki ruokakermaa. Reilu 10 minuuttia uunissa ja syömään.



Tai sitten tarjoa sitä perunan kanssa.