Vieläkö teidän perheessä syödään arkenakin tyyliin..?
samalla aterialla lämmintä pääruokaa, salaattia ja voileipiä?
Meillä ei. Ruoka syödään veden kanssa. Voileivät esim maidon kanssa. Salaatti/hedelmät ihan sellaisenaan. Kaksi viimeistäkin välipalana tai jopa ruokana. Lämpimässä ruoassa toki voi olla itsessään eri vihanneksia.
Kommentit (14)
Miten niin "vieläkö"? onko ruokailutottumuksissakin trendejä ja tyylejä? minusta se on vaan tottumuskysymys miten syödään, syön pääruoan salaattini kera (tietty pääruoka voi olla salaatti), ja useimmiten pääruoan kanssa maitoa, vettä tai viiniä, riippuen ruoasta.
leivät olen jättänyt kyllä väli- tai aamupalaksi, harvoin syön pääruoan yhteydessä, kuten koulussa &kotona muinoin
Ja muutenkin minusta,jos leipää haluaa, niin ainakaan mitään leikkeleitä ei ruuan kanssa tarvita.
Mistä taas päästään siihen, että anoppilassa katetaan kaikki mahdolliset leivänpäälliset ruokapöytään, pari-kolme leikkelettä ja saman verran juustoplaatuja ja samaa kyllä odotetaan minulta jos he ovat meillä syömässä. Olen joskus jättänyt ne pois ja laittanut vain levitteen leivän kanssa, niin eikö joku huhuile makkaraa leipänsä päälle. Suurta tuhlausta!! Joo, olen pihi, olen pihi..
pph syötti aina 2 leipää per lapsi ennenkuin sai ottaa ruokaa, harvapa sitä ruokaa jaksoin enää syödä... ja oli muuten äärimmäisen suosittu pph. lopetti työt pari v sitten.
Meillä ei ole koskaan syöty leipää ruuan kanssa kun syödään omalla porukalla.
Oi... minusta esimerkiksi keittojen kanssa PITÄÄ ehdottomasti olla leipää tarjolla. Lihaleikkeleitä en laita kyllä edes esille mutta juustovoileipä ja hyvä keitto - NAM!!
tarjolle yhtä aikaa! Hyvin ovat lapset silti syöneet viisi kertaa päivässä jotain, mutta ei samalla kertaa vain. Lapset ovat keskipainoisia ja pituisia. Terveitä myös! Siitä on aikaa, kun ollaan oltu pois sairauden vuoksi mistään...
ap
Tyyliin joku arvostellut syömisiänne ja lastenne kokoa vai mikä juttu tämä on? Mulla meni ihan yli hilseen..
en oikeen tajunnut ap:n kysymyksen pointtia.
Meillä lounaalla ja päivällisellä ns. "normaaliruoka" jonka kanssa joskus salaattia (riippuu ruuasta) ja leipää on vain keittojen kanssa.
Ruokana on esim. kasvisgratiini&riisi, ei salaattia eikä leipää. Tai lohikeitto kera leivän, tao spaghetti (jauheliha)tomaattikastikkeella ja salaatti.
Eli MIKSI leipää pitäisi syödä joka aterialla?
Tai MIKSI salaattia pitäisi olla jos ruoka jo valmiiksi ns. "kasvispitoista", esim. kasvisosekeitto tai gratiini?
ajan psykologille. Kannataisi varmasti jutella jonkun kanssa tosta.
Kyllä meillä on ruokajuomaksi vettä, limpparia, piimää, maitoa tai mehua. Harvemmin leipää paitsi keittojen kanssa. Salaati tai kurkkua, tomaattia, paprikaa, raejuustoa kuuluu myös aina ateriaan (paitsi niihin keittoihin). Ei siitä mitään paniikkia tarvitse ottaa. Yleensä teen kulhollisen salaattia tai raasteita kerralla ja siitä riittää useammaksi päiväksi kunhan nostaa pöytään.
Meillä niin syödään ja ei yhtään haittaa jos ei syödä muodikkaasti. Pääasia että ruoka on hyvää, terveellsitä, ja sitä on riittävästi :-)
Eihän tämä nyt ole mikään "miten pitäisi" tai "miten olisi hienoa" -juttu.
Eikä meillä osattaisi laittaa pientä nokaretta ruokaa, jotta olisi tilaa puolelle lautaselliselle salaattia ja voileivälle! Lihottaisiin, jos lautasellisen vieressä olisi vielä voileipiä! Miksi tehdä hyvää ruokaa, jos sitä voisi syödä vain nokareen ilman kylmäsäilytystä ja uudelleen lämmitystä? PEREMPI KESKITTYÄ SYMÄÄN VARSINAISTA RUOKAA, KUN KERRAN ON TEHTY SITÄ.
ap
Höllää vähän äläkä huuda netissä ventovieraille siitä syövätkö ne leipää ruualla.
Mitä sä ap sekoilet?
Vai onko tämä jokin dieettivillitysjuttu?