mitä vois tehdä piimästä, hyviä ohjeita...
piimäkakku on oikeastan ainoa leivonnainen joka tulee mieleen...
Kommentit (5)
omenapiirakan tai raparperipiirakan tai mustikkapiirakan.
2,5 dl piimää ja 2,5 dl sokeria sekoitetaan. Lisätään 4 dl vehnäjauhoja (tai mitä jauhoja haluat käyttää), johon sekoitettu 1 tl soodaa. Jauhoseos sekoitetaan taikinaan ja vielä lopuksi sekoitetaan 1 dl sulatettua rasvaa tai juoksevaa leivontamargariinia pullosta. Tämä taikina levitetään normaalikokoiseen piirakkavuokaan. Päälle sitten sitä, mitä haluat. Päällystähän voi varioida mielensä mukaan. Paisto 200 C lämmössä noin 40 min. Reunat kypsyy usein ennemmin kuin keskusta, joten pistän sitten loppuvaiheessa leivinpaperin päälle. Keskusta voi tuntua raa'alta mutta jäähtyessä kyllä ok. Piirakka maistuu monta päivää, parhainta seuraavana päivänä, ei heti.
En ole koskaan tehnyt suolaista piirakkaa tällä pohjalla, mutta jos taikinasta jättää sokerin pois ja lisää hivenen suolaa, niin varmaan tulee hyvää niinkin.
tulee usein tehtyä piimään, jos uhkaa tölkinpuolikas mennä vanhaksi. Harvoin niin tosin meillä käy. Mutta siitä tulee mukava erilainen pohja taikinaan.
Siinä on siis juustontilalla päällä litra piimää, sokeria ja munia. On hyvää lämpimänä ja kylmänä hillon kanssa ja ilman. Voi maustaa myös sirtuunalla. Kevyempi herkku kuin tuorejuusto-kermatäytteiset leivokset. Arkisempikin tietysti.
ohrasuurimorieska, piimäkakku (sellainen maustekakku)
hapanmaitotuotteeseen ja nostettaa myös soodalla.