KIIRE! Minulla on BATAATTI jääkaapissa, miten valmistan sen? OV
Eli ruokana lihapuollia ja perunaa, sekä tuo bataatti, mitenkäs sen kanssa toimin? Laitanko halkaistuna/lohkoina uuniin uuniperunoiden kera, vai keitänkö perunoiden kanssa...?
Onko keittoaika tai aika uunissa sama kun perunoilla vai lyhyempi/pidempi? Voiko tehdä samassa kattilassa/vuuassa vai erillisessä...?
Lasta varten perunaa, jos ei bataatti maistu...;)
Kommentit (5)
bataatista ja perunasta muusin, maistuu ainakin meidän lapsille.
Jos samankokoisiksi pilkon niin keittyvätkö samassa ajassa...?:)
ap
kun kuorii sen ja pilkkoo isoiksi kuutioiksi. Laittaa uunivuokaan, päälle loraus oliiviöjyä, juoksevaa hunajaa ja aromisuolaa. Uuniin 40 minuutiksi. Nam!
pestään vaan juuresharjalla, palaset uuniin ja alle puolessa tunnissa kypsää. Mausteeksi sopii loistavasti jauhettu korianteri, mustapippuri, suola...ja sitä öljyäkin voi hitusen laittaa.
lohkojuureksia esim perunoita, porkkanoita, bataattia ja vaikka sipulia uuniin kypsymään. Loraus hunajaa ja oliiviöljyä päälle, suolaa ja pippuria sekä yrttejä (esim rosmariinia). Tunti uunissa 200' - ihanaa herkkua! Huom, bataatin laitan viimeisenä koska se kypsyy n. puolessa tunnissa