Meillä olis juhlat ja tähän mennessä kaikki koekakut epäonnistuneet.
Kommentit (6)
piti leikata kolmeen osaan, mut jäi niin littanaksi vaikka ohjeen mukaan tehtiin etten saanu siitä kun kaksi kerrosta. eikä leikausjälkikään silmää miellytä
4 munaa
2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi,sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinan sekaan varovasti sekoittelemalla puuhaarukalla (EI sähkövatkaimella)
paista 175 asteessa 30-40 min, kakun kypsyyden voit tarkistaa keskeltä vaikka hammastikulla
vieläkin helpompi on tehdä tolla samalla ohjeella uunipellille,jos kakun ei tarvii olla pyöreä. paistoaika on tällöin 5-10min ja asteita 200
eihän sitä leikkausjälkeä kukaan nää. Ja jos menee vaan kahteen osaan, niin laita reilummin täytettä siihen, tuskin haittaa?
Olethan vatkannut tarpeeksi sitä sokeri-munavaahtoa, ainakin 10 minsaa koneella? Vaahto on tarpeeksi kova kun tiputat siihen vatkaimella sitä vaahtoa ja se kuvio jää hetkeksi siihen pinnalle näkyviin. Ja kun lisäät jauhoja, niin sekoita niin vähän kuin mahdollista, ettei taikinan kuohkeus kärsi. Ja kun kypsennät uunissa, niin älä avaa uunin luukkua kesken kaiken. Tässä muutama vippaskonsti, jolla saa kuohkean kakkupohjan.
tällä ohjeella tulee todella kuohkea pohja,jonka saa kolmeen osaan,itse olen joskus leikannut jopa neljään osaan,mutta ovat sitten aika ohuita ja vaikeita käsitellä ettei hajoa.
En kyllä kymmentä minuuttia vatkannut ja sitte sekoitin jauhot sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Toivottavasti nyt onnistuu. Olen yleensä tehnyt kaupan pohjista.
siis et osaa tehdä siis kakkupohjaa vai täyttää sitä