onko kokkeja tai leipureita paikalla, amatöörit myös
jos täytekakkuohjeessa ei sanota että täytetyn kakkupohjan pitää maustua yön yli niin voiko sen syödä heti vai onko ohjeesta vain unohtunut tuo
Kommentit (4)
Jos on yön yli niin kostuu mukavasti ihan vain täytteistä (hillot, kermavaahto, kiisselit, hedelmäsoseet...) eli ei tarvitse kostutella erikseen
Ja jos pohjassa on vehnäjauhoja niin tarvii kostuttaa enemmän kuin perunajauhopohjat
T:kondiittori:)
Vierailija:
Jos on yön yli niin kostuu mukavasti ihan vain täytteistä (hillot, kermavaahto, kiisselit, hedelmäsoseet...) eli ei tarvitse kostutella erikseenJa jos pohjassa on vehnäjauhoja niin tarvii kostuttaa enemmän kuin perunajauhopohjat
poikkeuksena kermakakku (aito sellainen) joka valmistetaan samana päivänä. Niitä saa tosi harvoin käytetään " keinoaineita"
Jos tarjoilu samana päivänä kuin pohjaus niin kostutetaan reilummin. Kaikki tavalliset kakut kostutetaan.
Kakusta tulee maukkaampi maut tasaantuvat ja kosteus jos kakku lepää täytettynä yön yli.
Kakun voi tehdä valmiiksi 1-2 päivää aiemmin jos pinnoitteena on suklaa, marsipaani tai voigreemi (makuna vaikka mokka)
Jos välttämättä teette kermakakun edellisenä päivänä niin valmistakaa kuorrutus tarjoilupäivänä. Kerma maistuu vanhalle jos on yön yli ja ottaa herkästi vieraita makuja.
Täytetty kakkupohja kannattaa kelmuttaa tiiviisti tai käyttää hyvää kakkukupua.
Valmis kakku kakkukuvun alle. Kelmua ei kosketuksiin marsipaanilla pinnoitettuun kakkuun koskaan.
(kuorruta vasta juuri ennen tarjoilua) Millainen täyte kakussa on?
t: kokki