Kuinka kauan joulukinkku voi olla huoneenlämmössä ennen paistamista?
Tarkoitus huomenna paistaa se. Pelkään vaan, että on vielä jäässä sisältä. Eli, jos otan aamulla jääkaapista huoneenlämpöön, voinko paistaa vasta illalla?
Kommentit (12)
että voi olla siihen asti kunnes on huoneenlämpöinen.
Meillä kinkku oli nyt 12astetta ja on huoneenlämmössä aamuun asti.
Suolattu liha ei hetkessä mene pahaksi
Mittari on kinkussa ja aamulla uuniin pienelle lämmölle ja n. tunti per kilo
Tulee kuulema parasta kun kinkun lämpötila on 18-22 astetta uuniin laitettaessa
siis itse sulatus tapahtui kylmiössä pikkuhiljaa
Mutta...mutta kinkku oli sulamassa huoneen lämmössä 1,5 vrk, joten olin todella huolissani kinkun pilaantumisesta. Mutta väitti tietävänsä kinkun paistosta enemmän kuin minä. Kinkun sisälämpö pitäisi olla n. +16 astetta ennen kuin kinkku laitetaan uuniin. Katsotaan, uskallanko maistaa lainkaan, itse on jo mussuttanut sitä ilman ruokamyrkytystä.
suolattu liha ei mene siitä huonoksi
10
Kun kinkun sisälämpötila on 10 astetta, niin sitten voit laittaa sen uuniin. Muuten valuu nesteet pihalle ja tulee kuiva kinkku.
Olenko jo pilannut meitin kinkun?
Kannoin kaupasta kotiin eilen (perjantaina) illalla 11 kg:n kinkun, joka on sulanut huoneenlämmössä. En ole ottanut muovia vielä pois. Kinkkumittarin ostan vasta huomenna, en tiedä siis sisälämpötilaa.
Voi kääk.
Siis kun on monia ihmisiä joidenki kinkku on koko joulunpyhät pöydällä! Esim. Anoppi peittää sen vain voipaperilla ja sieltä sitten veistellään pitkin päivää siivuja. Yöksi kuitenkin pannaan kylmään ja taas aamulla nostetaan pöydälle. Siinä se sitten mojuu kunnes loppuu. Yäk.
Suolaa tai ei, mutta lihaa se on kuitenkin eikä liha säily huoneenlämmössä. Meillä on aina tuore kinkku, ei pakastettu. Muutama tunnissa se lämpenee huoneenlämpöiseksi ja sitten uuniin. uunin jälkeen annetaan jäähtyä, sitten leikataan valmiiksi sopiva määrä ja loput kylmään, esim. pihavarastoon tai terassille jos ei jääkaappiin mahdu.
Huoneenlämpöön vasta kun aikoo kinkun paistaa, uuniin kun kinkun sisälämpötila on 10-20 astetta.
otan aamulla sen huoneenlämpöön klo 8-9 ja ennen iltaa uuniin eli on ainakin 7h huoneenlämmössä ja näin olen tehnyt aina, ei ongelmia.
Kai nyt kaikki sen verran muistavat kotitaloustunneilta..?