Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokolihaa ja filettä vai makkaraa lapselle?

Vierailija
23.08.2007 |

Meidän 2v tenava aloitti päiväkodin ja tutustumassa tulin sanoneeksi, että on muuten eka kerta kun X maistaa tällaista makkaraa (jotain hyvin halpaa kaiseria ilmeisesti). Ihmettelivät, että eikö kotona syödä makkaraa leivällä? Ja muistakin ruoista on tullut sanomista kun se liha ja makkara ei aina kelpaa. Mutta syy on selvä, kuka nyt halpaa ja jänteistä, pelkkää läskiä ja kuorta syö? Meillä kotona on aina valittu filee joka lihalaadusta ja leivän päälle myös filettä. Jos jotain erikoisempaa on ollut, niin sitten kunnolla rasvaista ja kallista erikoisleikkelettä herkkuosastoilta. Ikinä ei ole mitään halpaa kaiseria ollut tai jotain lauantaimakkaraa. Eikä mummolassakaan.



Onhan se edessä koulussa, samat halvalla tehdyt ruoat sielläkin. En muistanut enää omalta kouluajaltani kuinka kamalaa se ruoka välillä oli. Mutta nälissään sitä koitti syödä. Ihmettelen vaan, että syökö jotkut oikeasti vielä kotonaan tämmöistä, paistilihaa ja läskisempiä paloja. Tai kuinka yleistä se on? Mieluummin meillä ryhdyttäis kotona kasvissyöjiksi kun alettaisi syödä huonompaa lihaa. Päiväkodissa on hankala vaatia muuta ruokaa, tuon on kelvattava. Ellei sitten pyydetä että lapset ruokittaisi kasvisruokavaliolla, kun se taas kelpaa niin hyvin. Ja kotona sitten kunnon lihaa. Muutenhan ne jää koko päiväksi nälkäiseksi siellä päiväkodissa ja aikanaan koulussa. :(



Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
23.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö voisi opettaa mielummin lapsillesi, että syödä pitää sitä mitä tarjotaan. Muuten ne ovat sellaisia nyrpistelijöitä joka paikassa. Minusta mikään ei ole rumempaa kuin aikuinen ihminen, joka nyrpistää nenäänsä ruualle.

Vierailija
2/3 |
23.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tottahan ulko-ja kulmapaistia täytyy hauduttaa pitkään ja hartaasti mureaksi. Mutta sisä-ja paahtopaistithan kypsyvätkin nopsaan. Ja kyllä broilerista koipireidet ovat niitä maukkaimpia, fileet on kurkkuntarttuvan kuivaa lihaa. Itse pidän kokonaisesta broiskusta sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreella rosmariinilla maustettuna (harmi ettei kokonaisia löydy kuin pakasteena) Kokkaustaito kunniaan niin kyllä " halvoista" osista saa herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
23.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska muu liha vaan tyrkkii. Myös ne broilerinkoivet.

Isompi 4v jo ymmärtää, mistä liha tulee, eikä suostu syömään huono lihan lisäksi ollenkaan possua, kun ne on niin söpöjä. Ja ei olla ääneen puhuttu tämmöisiä lasten kuullen, että eivät tulisi suotta nirsoiksi. Terveellistä ruokaa on vaan yritetty syödä ja syöttää.



Ja periaatteessa saavat syödä sitä mitä päiväkodissa on tarjolla, muttapa mutta, ihmettelen kun samat terveellisyysohjeistukset ei näytä ulottuvat päiväkotiruokaan ja kouluruokaan enää nykypäivänä. Vihanneksia ja kasviksia on todella vähän ja nekin jotain huonoa, puhumattakaan lihan laadusta. Ei sitten ihme jos ei kelpaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kuusi