Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kukaan käyttää Flora vispiä? Miksei kuohukermaa!

Vierailija
10.12.2006 |

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukerma on ihan Peestä!!! Ehkä siitä syystä. Vispi kerma kaikkein parasta ja kestävintä.

Vierailija
2/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukerman ainesosat on vain kermaa, Florassa on vaikka mitä muuta, mm. sokeria ja osittain kovetettua kasvirasvaa. Osittain kovetettu kasvirasva sisältää useimmiten transrasvoja. Ravintosisältökin tukee tätä oletusta, nimittäin Florassa on peräti 17g tyydyttyneitä rasvoja, 2g kertatyydyttymättömiä ja vain 1g monityydyttymättömiä. Siis suhteessa enemmän kuin kuohukermassa joka on kuitenkin luonnontuote.



Lisäksi eläinrasvojen epäterveellisyys on kyseenalaistettu mm. Harvardin Nurses Health Study -pitkäaikaistutkimuksessa. Näyttää siltä, että nimenomaan nuo teolliset transrasvat ovat epäterveellisiä. Kuohukermassakin transseja on, mutta ne ovat terveellisiä, CLA:ta myydään myös purkista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

No paljonkos kuohukermassa on tyydyttyneitä/tyydyttymättömiä rasvahappoja?

Vierailija
4/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukermassa on Valion sivujen mukaan tyydyttyneitä 19g ja tyydyttymättömiä 8g (sivuilta ei käy ilmi onko tyydyttymättömät kerta- vai monityydyttymättömiä, tiedän kuitenkin, että suurin osa on kertatyydyttymättömiä). Kokonaisrasvapitoisuus on siis toki Floraa suurempi, mutta tyydyttyneiden rasvojen pitoisuus _suhteessa_ huomattavasti pienempi. Jos vertaat Floraa ja rypsiöljyä, huomaat että kasvirasvassa pitäisi olla paljon enemmän tyydyttymättömiä, mitä Florassa on, joten suuri osa rasvasta on kasvirasvan kovettamisessa syntyneitä transrasvoja jotka luetaan tyydyttynyt -kategoriaan.



Jälleen, Nurses Health Study ei osoittanut kokonaisrasvansaannilla olevan korrelaatiota sv-tauteihin, mutta transrasvojen saannilla kyllä. Miksei siis valita rasvaisempi ja paremman makuinen kuohukerma, joka on luonnontuote, ilman e-koodeja ja lisättyä sokeria, ja jossa teollisia transrasvoja ei ole.

Vierailija
5/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään voi voina, kerma kermana, sekä aikuiset että lapset.

Miksei transrasvoista puhuta??



Luitteko, että ne kielletään 2008-vuoteen mennessä New Yorkin osavaltiossa lähes kokonaan. Suomi tulee tavalliseen tapaansa varmaan 20vuotta jäljessä...

Tanskassahan transsit kiellettiin jo pari vuotta sitten, jos oikein muistan.

Vierailija
6/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää kuohukermasta enkä siitä Flora vispistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäksi monella tuntuu olevan harhaluulo että kasvirasvat ovat tyydyttymättömiä ja eläinrasvat tyydyttyneitä vaikka todellisuudessa rasvat esiintyvät aina seoksina, tuotteissa on aina sekä tyydyttyneitä että tyydyttymättömiä. Pekonin ja Benecolin rasvakoostumus on yllättävän lähellä toisiaan (siis tyydyttyneet/kertatyydyttymättömät/monityydyttymättömät), tsekatkaa vaikka Finelistä. Harhaluuloa on myös se että tyydyttyneitä pitäisi kokonaan välttää, parasta olisi saada tasaisesti kaikkia. Liika monityydyttymättömien saanti on sekin haitallista, sillä monityydyttymättömät hapettuvat herkästi elimistössä ja saattavat ylläpitää tulehdustiloja (mm. ne sv-taudit ovatkin osoittautumassa tulehdussairauksiksi).

Vierailija
8/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihme vouhotusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Meillä käytetään Flora vispiä ja muitakin vispikermoja, koska maku on mielestäni parempi, se sisältää vähemmän rasvaa ja vaahto kestävämpi.



Terveellisyyspuolesta olen sitä mieltä, että jos syön ehkä kerran kuukaudessa Flora vispiä tai Flora vanillaa, niin kun joskus kuolen, kuolen kyllä ihan jostain muusta syystä kuin sen Floran takia. :)

Vierailija
10/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

se on näöltään ja rakenteeltaan huomattaavasti kauniinpaa. Kuohukermasta tulee keltainen ja suorastaan ällöttävän näköinen kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäksi sitä on helpompi pursottaa ei " sula" . Meillä käytetään kermaa oikeastaan vain täytekakuissa, joten en ole ravintoarvoihin yms. jaksanu tutustua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kolme