Kermaa vai kevytkermaa?
Selittäkää nyt millaista rasvaa pitäisi syödä että olisi terveellistä. Ihan sekaisin näitten tyydyttyneiden ym. kanssa.
Kommentit (2)
Silloin kun kermaa, tavallista normaalirasvaista kermaa, ei ainakaan mitään lisäainekasvirasvakermasotkuja joissa on usein myös osittain kovetettua kasvirasvaa ja niin ollen transrasvaa.
Ei kuitenkaan pelkästään maitorasvaa vaan myös kasviöljyjä, kalan rasvaa, pähkinöitä manteleita jne. että saat tasaisesti sekä tyydyttyneitä, kertatyydyttymättömiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Teollisia transrasvoja taas ei pitäisi saada lainkaan (niitä on mm. eineksissä, kermakkeissa, leivontamargariineissa, konditoriatuotteissa, pikkuleivissä ja kekseissä, kasvirasvajäätelössä, mikropopcorneissa, ranskalaisissa perunoissa jne.).
Maitorasva on terveellistä, kun rasvan saanti ei koostu yksinomaan siitä.
Eli parhaat rasvat ovat pehmeitä kasvirasvoja. Kermat voi jättää kokonaan pois ;).