ensimmäistä kertaa kaurapuuoa tai rakeisempaa sosetta ja vauva yökkii ja meinaa tukehtua
onko muilla ollut tällaista. ei millään meinannut eilen kaurapuuro mennä alas.. välillä näytti ihan että olidi tukehtunut. no tänään sitten annoin pikkukalastajan herkkua päivällä.. ja se on vähän rakeisempaa sosetta sama homma vauva ei osannut niellä sitä ja jouduin kertaalleen nostaa ylös tuolista kun alkoi kakomaan ja näytti tukehtuvan no sitten oksentikin lattialle kaiken mitä oli saanut nieltyä. mitenköhän tä' ssä pitäisi toimia? jatkanko antamista vai soseutanko ruoan hienommaksi vielä.
Kommentit (8)
minä ainakin aloin antamaan suoraa kokkareista ruokaa ilman mitään möyhäämistä.
Alotettiin kiinteät 6kk vanhana ja pelkäsin lapsen tukehtuvan siihe. Pikkuhiljaa lisäilin annosta lusikas. Välillä kako ja yökkäili, näytti aika rajulta. Vieläkin kakoo jotain karkeampaa, vaikka ikää on 1v6kk. Lapsi pitää vaan totuttaa pikkuhiljaa siihen karkeaa ruokaan.
Meillä kaks lasta opetettu aika nopeesti tavalliseen mössöön.. Eli eka kun vauva innostunu soseista niin aletaan lisään joukkoon niitä paloja, ihan muutamia että vaan ihmettelee.. Sitten määrää lisätään..
Yks hyvä kikka saada puuro uppoon on lisätä joukkoon vettä tai äidinmaitoo tai korviketta, samoin kiinteiden kanssa! Se kuivuus on lähinnä tökkinyt!!
Me on nyt annettu puurohiutaleita viikko ja hyvin uppoo ilman tehosekottelua, esikoisesta sekottelin hiutaleita pitkään mutta näin voi kans toimia?
Samaten äidinmaidon tai korvikkeen maku ruoassa voi olla semmonen kiva lisä?
Siis älä nyt ihan velliä tee, mutta lisää kunnolla nestettä. Samaten oon huomannu että sun rohkasu ja ilmeet ohjailee kanssa lasta.. Jos nyrpistät nenää tai muuten peilaat lapsen ilmettä niin lapsi helpommin lakkaa syömästä. Positiivinen mukana oleminen, kannustus ja innostus auttaa lasta.
Älä tuputa liikaa.
Meillä kuopus oppi syömään rakeista ruokaa vasta 9kk ikäisenä. Kiinteät aloitti 7kk ikäisenä. Noin vuoden ikäisenä söi jo hyvin kaiken laista ruokaa.
Puurovinkki: Surraa valmis puuro sauvasekoittimella pehmeäksi.
Hienonna puurohiutaleet sauvasekoittimella ja keitä murusina. Menee alas nirsoimmaltakin sihtikurkulta.
Kun aloitat sen rakeisemman ruoan, anna sitä erittäin vähän kerrallaan. Siis laita lusikkaankin ihan pieniä määriä aluksi.