Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Chilin ystävät huomio! Reseptejä kaivataan!
16.12.2005 |
Ostin eilen pussillisen (ison) tuoreita chilejä kun halavalla sain. Nyt tajusin, että eihän niitä ehdi normaalissa käytössä kuluttamaan ennen ku menevät pahaks, ovat nimittäin tosi tulisia. Voiskohan niitä jotenkin säilöä? Kertookaahan ohjetta, kyllä te tiijätte!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Meillä käytetään chiliä vähän joka ruokaan. Tulisuuden tuoja, eli kapsaiini, aiheuttaa nimittäin riippuvuutta. Sen huomaa aika pian.
Käytä esim. jauhelihataikinaan (siis vain muutama murskattu palko kerralla), keittoihin, antaa hyvän potkun pottumuusiinkin, liharuokiin, dippeihin, majoneesin sekaan, tee siitä ja voista maustevoita pihveille, lihan marinadiin ihan ehdoton...
Tärkein seikka on, että murskattuasi palon tai muuten vaan pideltyäsi, peset kädet TODELLA huolellisesti ja saippualla. Muuten chili aiheuttaa aika kiusallista kirvelyä, jos sormet osuvat esim. silmiin, suuhun tai nenään.