Uunipellillinen pannukakkua, paljon nestettä?
Kommentit (6)
Pannukakussa täytyy olla paljon munia!
4 dl jauhoja ja 7,5 dl punaista maitoa. Vähän suolaa ja tiraus sokeria. Rasvaa vain voiteluun, kun sitä on siinä maidossa. Pannukakun onnistuminen perustuu just siihen, että siinä on tarpeeksi munia.
8 dl maitoa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
jauhot kannattaa sekoittaa maitoon ennen munia niin eivät klimppaa.
pannari kaadetaan pellille ja annetaan oleentua puoliska tuntia tai ainakin niin kauan kun uuni lämpiää (225).
mummuni ohje ja jo pikkutyttönä herkuttelin enkä kyllästy koskaan=)
Mies sanoi, että oli parasta pannaria pitkään aikaan.
Tuon edell. ohjeen laitan korvan taakse "jauhot kannattaa sekoittaa maitoon ennen munia niin eivät klimppaa. "
Kiitos kaikille avusta!
Ap, jolla masu täynnä pannukakkua
Ärsyttää lehtien ym. ohjeet kun ikinä ei sanota kuinka isolle pellille on tarkoitettu. Itsellä 60cm leveä uuni ja monesti on esim. piirakkataikina loppunut kesken kun ohje onkin ollut pienemmälle pellille. Pannarissa tietysti sitä vaaraa ei ole, vaan tulee sitten vaan ohuempi. Itse olen tähän asti tehnyt noin 7dl maitoa ja 4 munaa + sopivasti jauhoja... Tulee aika ohut.
Laitan 4 munaa ja noin litran maitoa. Tulee ihanaa pannukakkua, jossa kunnon kutteja =)