Voinko tehdä sämpylät valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana
ja kohottaa/ paistaa ne vasta isänpäivän aamuna? Nopeuttaisi paljon aamiaisvalmisteluja. Vaikuttaako se makuun ja ulkonäköön? Miten ne pitäisi peittää jääkaapissa?
Kommentit (8)
Esimerkiksi wiener-leivät tehdään juuri niin, että taikinaa kohotetaan monta tuntia jääkaapissa. Taikina on ihan hiivataikina, mutta ideana on juuri se, että jääkaapissa hiivataikina kohoaa selvästi hitaammin kuin lämpimässä. Hiivataikina siis kohoaa myös kylmässä, mutta selvästi hitaammin. Käytä kuitenkin oikeaa hiivaa. En ole varma, toimiiko kuivahiiva vastaavalla tavalla.
Enkä tosiaan voi olla asiasta täysin varma kokeilematta, mutta minun kouluaikanani kotitaloudessa tosiaan tehtiin wienereitä tällä tavalla.
ja seuraavana aamuna kohottaa ne sekä paistaa. Jostain olen kuullut, että näin voi tehdä, mutta itseäni epäillyttää... Kuinka ne kaupan raakapakastepullat esim. voidaan tehdä pakastimeen ja sitten vain sulatetaan ja paistetaan. Voiko sitten tehdä pakastimeen raa'at sämpylät valmiiksi ja sitten sulattaa ja paistaa kun tarvits?
t. ap
Laitat pyöritetyt sämpylät tuorekelmun alle ja sillä siisti.
Kiitos, jospa uskallan kokeilla :)
Laitat pyöritetyt sämpylät tuorekelmun alle ja sillä siisti.
ja sämpylät ovat jopa onnistuneet=)
jäähtyneet, laittaisiin suoraan pakkaseen. Sieltä sitten sulattaa mikrossa minuutin niin ovat kuin vastaleivottuja. Tässä on vain tärkeää laittaa vastaleivotut suoraan pakkaseen, eikä antaa leipien olla ensin päiviä pussissa.
Sille on oma ohjeensa. Löytyisköhän googlella, tais olla Myllyn paras -sivuilla... Sitten sämpylät pyöritellään aamulla ja olisko vielä kohotettu vähän ja paistetaan.
ja laittaa sen jääkaappiin? ei taida onnistua..
mä leivon paljon ja mun käsityksen mukaan taikinan pitää antaa olla lämpimässä ja vedottomassa paikassa. ja pienen sämpylä taikinan teko ja kohontus ei vie kauan. kohotat sen vaikka teon jälkeen tiski altaassa lämpimässä vedessä. nousee nopeasti.