Miten tehdään ite uunilohko perunoita?
Kommentit (10)
liota kylmässä vedessä 0,5-1 tunti.
Kuivaa ja leikkaa lohkoiksi.
Kasta tai sivele öljyllä ja pyörittele mauste seoksessa.
Kaupasta saa myös valmiita perunan kuorutemauste pusseja
ovat hyviä.
pese huolella, lohko kuorineen, öljyä uunivuoka ja pirskota öljyä myös lohkojen päälle. mausta joko yrttisuola-pippuri-seoksella tai valmiilla mausteseoksella (kaupassa on perunoille monenlaisia). Uunissa n.225 astetta ja 30-45min. Voit välillä käännellä perunoita vuoassa, että rapeutuvat joka puolelta.
Mausteina voi olla chiliä, valkosipulia, suolaa, pippuria, rosmariinia, provencen yrttejä.
Valmistuu muuten aika nopskasti uunissa niin että voi panna uuniin vain vähän ennen kun laitat lihat grilliin.
ranskanperunamaustetta. Sekoittelen lusikalla ja kaadan pellille.
miksi liotat niitä perunoita? Itse kuorin, lohkoan ja heitän öljyt ja mausteet päälle.
viipaloi sopiviksi lohkoiksi
laita lohkot pussiin
lisää pussiin öljyä ja mausteita (öljyn kanssa tarkkana, laita ensin noin rkl ja lisää jos siltä tuntuu)
sen jälkeen levität perunat pellille ja uuniin
Ja tuon öljyn kanssa kannattaa todella olla varovainen, sitä tulee helposti liikaa. Itse olen kokenut tuon pussissa sekoittelun parhaimmaksi keinoksi, öljyä tarvitaan vain pieni loraus ja se leviää tasaisesti kaikkiin perunoihin ja samoin myös mausteiden kanssa. Pullasudilla levittäminen on todella hidasta ja työlästä hommaa.
sinne kulhon pohjalle ja vetää lusikalla perunat pellille.
sit pussiin öljyn ja mausteiden kans ja hetkeks maustumaan. Pellille ja uuniin