Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mun sämpylät ja patongit epäonnistuu aina!

04.09.2006 |

Onko kellään ohjetta jolla voi onnistus!? Osaan leipoa pullat ja kakut ja muutkin vähän " vaikeammat" , mutta sämpylät ja patongit ei ikinä onnistu.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
04.09.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku vai rakenne vai mikäs? Tässä jotain vinkkejä:



- Älä käytä liikaa hiivaa. Litran taikinaan riittää yksi paketti eli 50 g. hiivaa, puoleen litraan puolet vähemmän.



- Laita taikinaan hitusen sokeria, että hiiva saa ravinteita. (litran taikinaan n. 1 rkl.)



- Jos käytät sämpyläjauhoja, pistä sekaan myös hiukan tavallista vehnäjauhoja, saat paremman sitkon.



- Vaivaa taikina huolella. Niin että se todella irtoaa vuoan reunoista. Älä tee liian löysää taikinaa.



- Kun teet sämpylöitä, älä pyöritä niitä palloiksi. Tee taikinasta tanko, leikkaa paloja ja laita pellille leikkauspinta ylöspäin.



- Nostatus on tärkeää. Leipä tai sämpylä on tarpeeksi noussut, kun sitä painaa kevyesti ja kuoppa nousee takaisin. Taikinan kovuudesta riippuan 20-60 min. Varo kuitenkin ettei leivät nouse liikaa, silloin niistä tulee korppuja.



Toivottavasti oli jotain apua :)



Vierailija
2/3 |
25.09.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on semmosia valmiiksi läsähtäneitä ja yleensä hieman " sitkeitä" . Koetan sun ohjeilla jatkossa, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
09.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa laittaa myös perunamuusia ja kaurahiutaleita taikinaan, tekevät pehmeäksi ja sämpylät kuivuvat hitaammin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä kolme