Pätkiskakusta
Onko vinkkejä pätkiskakkuun eli millainen suklaa sopii parhaiten siihen päälle jne? Voiko pätkissuklaata itsessään sulattaa kakun päälle, onko kukaan kokeillut?
Ohjehan on tämä:
PÄTKISKAKKU
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. tunti 175 asteessa.
Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita
Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Kommentit (2)
Pätkissuklaata Ei voi sulattaa kakun päälle, tämä blondi kokeili eilen ja ei siis toiminut. Laitoin sitten ihan maitosuklaata ja täytyy kyllä myöntää että tuli ihan älyttömän hyvää kakkua. Paranee kuulemma vaan vanhetessaan, nuo kakut olis tarkoitus syödä parin päivän päästä, ja mä en tiedä miten saan näpit pidettyä irti niistä ;-)
En muista varmaksi, mitä suklaata päälle laitoin, mutta oletan käytäneeni Fazerin leivontaan tarkoitettua suklaata.
Kakku on meillä usein jouluna kahvipöydässä.