Kreikkalaisia ruokia, naposteltavia, mitä kaikkea on?
Itselleni tulee mieleen kreikkalaiset lihapullat, viininlehtikääryleet, tzatsiki, moussaka, kreikkalainen salaatti, mustekala, oliivit, mitä muuta? Ohjeitakin saa laittaa =) Sitten muistan saaneeni Kreikassa jotain hyvää " mössöä" joka oli vaaleanpunaista, alkoikohan nimi jotenkin että taramo.... Onko kenelläkään tietoa mistä on kyse?
Kommentit (4)
http://oppi.edu.ouka.fi/~relila00/ruoka.html#alkuun
Linkissä paljon tietoa ruokakulttuurista
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;6824
Tässä linkissä juttua mm. taramosalátasta
http://www2.s-kanava.net/ruokamaailma/etno04.htm
Sisältää joitakin reseptejä
http://www.pirkka.fi/ruoka/makuja-maailmalta/kreikkalainen-ruoka-perust…
Pita giros ja stifado. -Ja tietenkin Retsinaa juomaksi!
eli mätitahna (salaatti, kastike.. mikähän olis oikea nimitys suomeksi). En tiedä mistä täällä saatavasta mädistä pitäisi tehdä, tai saako täältä oikeanlaista turskanmätiä.
Lisää alkupaloja voisi olla mm. marinoitu feta (oliiviöljyä, yrttejä, tuore chili pilkottuna) ja munakoisosalaatti (melitzanosalata).
Jos jostain löydät Merja Tuominen-Gialitakin kirjan " Kreetalainen keittokirja" , suosittelen! Kirjastosta voisi hyvinkin löytyä, kirjakaupoissa minulle ei ole tullut vastaan. Minulla onkin valokopio siitä kotona :)