Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syntymäpäiville hakusessa suolainen piirakka. APUJA..

07.02.2006 |

Eli otsikossa olikin melkeimpä kiakki. 1-v synttärit pojalla tuossa ja suolaista piirakkaa vielä mietin. Olisiko ohjeita? Täyte ehdotuksia? Kun poikahan on vielä niin pieni että lähinnä aikuisille vieraille piirakka tulisi..

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
07.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

pohja- ja täytevaihtoehtoja kuvineen suolaisiin piirakoihin. Haluaisitko katsoa niitä sieltä?



Laitan tähän linkin. Löytyy kohdasta suolaiset leivonnaiset.







http://lintu75.vuodatus.net/

Vierailija
2/12 |
09.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tein pojan synttäreille seuraavanlaiset piirakat ja kovin olivat tykättyjä. Pohjana käytin valmista pakastepohjaa. Ohjeet yhteen piirakkavuokaan.



Kylmäsavuporopiirakka



100 g kylmäsavuporoa (siivuista suikaloin)

n. 140g tuoreita herkkusieniä

n. 10 cm purjoa

50 g aurajuustoa

2 dl emmentalraastetta

1 muna

2 dl ruokacremeä/kermaa

mustapippuria



Silppua purjo, kuullota rasvassa sienten kanssa ja lisää savuporosuikaleet. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Sekoita muna, kerma ja pippuri, kaada piirakan päälle. Pinnalle juustoraaste ja aurajuusto. Paista +200 asteessa n. 30-40 min.





Broileri-persikkapiirakka



½ paprika

pala purjoa

2-3 säilykepersikan puolikasta

100g broilerisuikaleita marinadissa

1 muna

150g fraichea/ranskankermaa

mustapippuria,( suolaa)

2 dl juustoraastetta



Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Kuullota pilkottu paprika ja purjo. Kuutioi persikka. Laita täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita muna ja fraiche, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista +200 asteessa 35-45 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän suosikkejamme ovat klassinen sipulikinkkupiirakka, kanapaprikapiirakka ja katkarapupiirakka.

Vierailija
4/12 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun teet peruspohjan, voit täytteitä vaihtamalla saada aikaan mitä erilaisempia piirakoita, mielikuvitus on vain rajana, mitä niihin voit käyttää. Kerman voi aina korvata ranskankermalla ja kermaviilillä, niissä ei juuri eroja ole, käytät vain samassa suhteessa ja pidät mielessä munien ja juuston määrän, ne on yleensä aika vakiomitoissa.



Pohjia on tietysti erilaisia, joihinkin voi laittaa yrttejä, jonkun tehdä perunasoseesta (tai perunasosejauheesta!), pohjaan voi käyttää vaikka pinaattia tai porkkanaa tms....

Vierailija
5/12 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarjoaisin vaikkapa kinkku-ananas piirakkaa

tai Ananas-Aurajuusto piirakkaa



Jos haluat käydä vilkaisemassa miltä näyttävät, löydät tarkat ohjeet ja kuvan täältä:



www.sekasoppa.vuodatus.net





Vierailija
6/12 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://sekasoppa.vuodatus.net



Ananas-Aurajuusto Aurinko

pohja:



3dl jauhoja



125g pehmeää voita tai margariinia



2-3 rkl kylmää vettä



täyte:



1 prk ananasmurskaa



1 prk ananas renkaita



1 prk smetanaa



4 rkl maitoa



2 kananmunaa







Nypi jauhot ja margariini kulhossa ja lisää kylmä vesi. Nosta kylmöön noin 30 minuutiksi.



Painele taikina piirakkavuokaan, pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa n 10minuuttia.



Levitä ananasmurska ja aurajuusto murut pohjan päälle. Koristele piirakka ananasrenkailla. Riko kulhossa munat, lisää smetana ja maito. Vatkaa kevyesti ja kaada piirakan päälle. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Kinkku-ananas piirakka



Ainekset:



Valmis piirakkataikina, tai valmista taikina itse:



3 dl vehnäjauhoja



125g margariinia



2-3 rkl kylmää vettä



täyte:



200g kinkkusuikaleita



1 pkt pekonia (voi halutessaan jättää pois)



1 prk Ananaspaloja



2 kananmunaa



1 dl maitoa (2 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)



1dl ruokakermaa



ripaus mustapippuria



ripaus suolaa



50-100g juustoraastetta



Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.



Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.



Pilko pekoni ja paista pannulla pekonista pahimmat rasvat pois. Nosta valumaan talouspaperille. Ota piirakka uunista ja lado paistettu pekoni, kinkkusuikaleet ja ananaspalat pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, pippuri ja suola. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli siis 150g aurajuuston muruja täytteeseen

Vierailija
8/12 |
12.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet tehnyt mielestäni todella esteettisen kauniit sivut, aivan mahtava blogi!!! Ihan vesi kielellä katselen kuvia ja luen ohjeitasi! Käykääpä muutkin kurkkaamassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
12.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kommenteistasi! On todella kivaa kun joku viitsii kommentoida tekeleitäni, teit minut juuri erittäin iloiseksi! Mielestäni ulkonäkö on puoli ruokaa, joten yritän aina kokata mahdollisimman herkullisen näköistä ruokaa niin jopa lapsetkin syövät (tai ainakin melkeen aina)kaikkea mitä teen ;0)

Toivottavasti muutkin pitävät blogistani, lisäilen ohjeita sinne pikkuhiljaa kun ehdin. Palaute on aina plussaa oli se positiivista tai sitten jotain muuta! Voin kehitellä sivuja paremmiksi kun saan teiltä sitä plautetta! =)



Vierailija
10/12 |
12.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

elokuunvauvan sivuilla. Kiitokset siitä. Varmasti tulee ohjeita hyödynnettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
12.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tee murotaikinapohja, paista sitä ennen täytteen lisäämistä, lisää täyte, juustoraaste ja kermamaito, paista. Meillä suosikkitäytteitä on salami-paprika, kalkkuna-paprika sekä lohi-paprika.



Ja Elokuunvauvalle/Marielle: tosi hyvät kuvat, ohjeisiin en niin ehtinyt perehtyä. Olitko muuten kastellut marsipaaniruusuja vai mitä, kun näyttivät niin kiiltäviltä?

Vierailija
12/12 |
12.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

htss: Käythän jättämässä palautetta blogiin jos innostut joskus kokeilemaan jotain! =0)



Ötslem: En kastellut marsipaaniruusuja. Itseasiassa ripottelin päälle hieman tomusokeria, mutta se kuvan kakku oli hetken aikaa (noin 30 min) pakkasessa ennen kuin laitoin tarjolle. Kävi meinaan sen kakun kuorrutteen kanssa " pieni fiba" ja tein siitä hieman liian löysää, kiireesä kun en tarkkaan mitannut aineksia ohjeiden mukaan, luulen että sillä pakkasella on saattanut ehkä olla osuutta asiaan...kai?

Katsoin muitakin kakusta otettuja kuvia, ja totta tosiaan, joka kuvassa ne hieman " kiiltää" ! En ole itse huomannut koko asiaa... =)

Täytyykin joku päivä kokeilla johtuiko se siitä pakkasesta vai jostain muusta. Ajattelin laitta blogiin " pienen kuvasarjan" marsipaaniruusujen valmistuksesta, voisin samalla kokeilla sitä pakkas juttua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan kolme