Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kerättäiskö tähän täytekakun täytevaihtoehtoja.

03.02.2006 |

Josko löytyisi uusia elämyksiä sen vanhan tutun mansikkahillon ja kermavaahdon tilalle.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
03.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä paljon käytetty ja kehuttu =)



vauvojen soseet ei ole niin kovin makeita ja saa mukavasti vaihtelua...



Mielenkiinnolla odotan muitakin ideoita!!

Vierailija
2/11 |
03.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

syntyy näin: tee normaali kakkupohja, korvaa osa jauhoista kaakaolla. Vatkaa 2dl kermaa. Lisää kermavaahdon joukkoon 1/2 purkkia pähkinäsuklaalevitettä (esim. Rainbow-merkkistä). Kostuta kakun välit kylmällä kahvilla, levitä suklaamössöä, leikkaa banaaniviipaleita mössön päälle. Päällystä kakku samalla suklaamössöllä ja siivilöi päälle paksusti tummaa kaakaota juuri ennen tarjoilua. On hyvää!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
04.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kakkuni ovat yleensä kehuttuja, että maistuvat nämä muillekin;D



vadelmahillo, aprikoosihillo

vauvansoseista kuningatar.



ihana kakku tulee esim niin että laittaa yhteen kerrokseen vattuhilloa, toiseen tuota vauvan kuningatarsosetta ja niiden kanssa ihan ohuesti kermarahkaa, siis kermavaahtoa jossa rahkaa kevennyksenä.



ja päälle kinuskia *nam*



aprikoosihillo on suosikkini suklaisissa kakuissa välissä.



ja myös kostutus vaikuttaa, olen tykännyt eniten kun kakun kostuttaa ginger ale tyyppisellä kuplivalla, ei liian makealla nesteellä.

tai pommacilla jos em juomaa ei käsiinsä saa;)



en siis tykkää mistään hedelmän yms paloista kakussa.

Noh kesäinen mansikkakakku on toki sit ihan eri juttu!



Vierailija
4/11 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en välitä hillo-kermavaahto-yhdistelmästä (liian makeaa), mutta tämä täyte on muodostunut suosikiksi:



mansikkaa tai vadelmaa

banaania

Ekströms Fresta -vaniljakastiketta



Yleensä kostutan laimealla mehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Mansikka/vadelmasurvos tosin kostuttaa kakkua ihan mukavasti myöskin. Tätä kakkua olen tehnyt vaikka mihin juhliin ja hyvin on käynyt kaupaksi:)

Vierailija
5/11 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vastapainoksi itse pidän hedelmien mausta, ettei kakusta tule ihan liian makeaa.



Vaniljakiisseli+ banaaniviipaleet



suklaamousse on suklaakakun välissä ihan mieletön.



Viime aikoina olen saanut paljon positiivista palautetta kakun täytteestä, johon tulee yksinkertaisuudessaan marja- tai hedelmärahkaa, joka on hyydytetty liivatteella, esim 2-2,5dl kermavaahtoa/vispicremeä + 200g maitorahkaa, sokeria ja vaniljasokeria ja 3-4 liivatetta. Tätä siis molempiin väleihin, ei muuta.

Erilaisia makuja saa mansikoilla, vadelmilla, marjasekoituksilla, mangososeella, aprikoosisoseella.....nämä viimeiset saa jauhettua hyvin säilykehedelmistä, tulee parempia kuin vauvasoseista. Joistakin kaupoista saattaa saada valmistakin sosetta. (tukusta ainakin)



Kerran sain sain ihanaa kakkua, jossa oli välissä tuoreita vadelmia ja mustikoita kermavaahdon päällä. Itse kokeilin vastaavaa myös kohmeisista mustikoista vaniljakiisselin kanssa ja siitä tuli todella raikas.



Tässä nyt jotain mieleen tulevia.

Vierailija
6/11 |
07.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermavaahdon ja pähkinäsuklaalevitteen lisäksi suklaamössöön tarvitaan TUOREJUUSTOA (esim. mascarpone tai hovi) ihan maun mukaan, 100g - 200g. Anteeksi unohdus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
08.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vauvojen hedelmäsoseet, banaani, makupala, vanilliinikreemi ihanaa kun ei valu ja pysyy tosi tiiviinä kerroksena,eikä ole äklö makeaa+laktoositonkin(ei täysin maidoton) vielä jos jollakin ei vatsa kestä sopii hyvin vaikka hillon seurana.

Vierailija
8/11 |
09.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli jos olette nähneet kaupassa niitä mousse aineksia, siis jauhoja mitä sekoitetaan maitoon. Se valkosuklaa-nougat mousse käy loistavasti täytteeksi esim. kinuskikaakkuun ja muihinkin kakkuihin. Muitakin ole kokeillut mutta tämä omenasoseen kanssa on toiminut kivasti. Kun kakun kostuttaa vaikka amaretto liköörillä saa ihanan maun. Meillä ei juurikaan hilloja kakkuihin laiteta(poikkeuksena kotitekoinen omenasose, ihanan hienoksi soseutettuna).



Aiheen vierestä... Pahin mitä tiedän on kakku missä on välissä valmis vadelmahilloa ja vielä koristeena säilykehedelmiä. Tälläiseltäkin kaikkiruokaiselta pullahiireltä se jää syömättä:-))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan kokeillut tuota vanijakastiketta kakussa. Sen kokeilen heti ens viikolla. Mahtaa tulla namia. :))

Vierailija
10/11 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

..en ollu huomannu tätä alotusta täällä ollenkaan ja laitoin aamulla melkeinpä juuri samanlaisen. No tässä oli kyllä niin hyviä vinkkejä, että täytyypä kokeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
11.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylläpä rupesi tekemään mieli jotain hyvää kun luin näitä juttuja :)



Muttamutta, asiaan....

Itse laitan kakkuun aika usein vähän sitä sun tätä (mitä sattuu kaapista löytymään..) eli vaniljakastiketta,kermaa,lasten hedelmäsoseita jne. sellasta tavallista.

Eilen tein kääretorttua johon laitoin täytteeksi päärynä-mango pilttiä, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, rahkaa (tavallista + omena-kanelirahkaa, joku valion uutuus :)) ja kyllä tuli herkullista :) että varmaan passaa täytekakunkin väliin.Tuo hedelmäsosekaan ei yhtään mun suussa riidellyt omenan ja kanelin kanssa...mutta tietenki jos vähänkään epäilyttää,niin kokeilee jotain muuta.Nuo soseethan kyllä on aika mietoja joten uskoisimpa että melko moni käy :)



Ei muuta kun leipomaan.....

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kahdeksan