Juusto tehty "maidosta" - saako syödä?
Ostin parmesanjuustoa, jonka on tehty "maidosta". Siinä ei lue, onko se pastoroitu tai pastoroimaton. Uskaltaako sitä syödä...?
Kiitos asiantuntevista vastauksista!
Kommentit (3)
Muistan aivan vasta lukeneeni suomeksi vahan vastaavan listan, mutta nyt en loytanyt sita. Kopsasin kuitenkin brittisuosituksen juustoista:
Cheeses which are SAFE to eat in pregnancy
Hard cheeses:
Austrian smoked, Babybel, Caerphilly, Cheddar, Cheshire, Derby, Double Gloucester, Edam, Emmental, English goat's cheddar, feta, Gouda, Gruyere, Halloumi, Havarti, Jarlsberg, Lancashire, Manchego, Orkney, paneer, Parmesan, Pecorino (hard), Provolone, Red Leicester.
Soft and processed cheeses:
Boursin, cottage cheese, cream cheese, feta, goat's cheese without a white rind, mascarpone, mozzarella, Philadelphia, processed cheese (such as cheese spread), Quark, ricotta.
Yoghurts (all varieties), probiotic drinks, fromage frais, soured cream and crème fraîche - any variety, including natural, flavoured and biologically active - are all safe to eat.
Cheeses to AVOID in pregnancy
Mould-ripened soft cheeses:
Brie, Blue Brie, Cambozola, Camembert, Chaumes, chèvre (goats cheese with a white rind), Pont L'Eveque, Taleggio, Vacherin-Fribourgeois
Blue-veined cheeses:
Bergader, Bleu d'Auvergne, Blue Wensleydale, Shropshire Blue, Danish Blue, Dolcelatte, Gorgonzola, Roncal, Roquefort, Stilton, tomme, Wensleydale (blue).
Soft, unpasteurised cheese, including goat and sheep's cheeses:
Chabichou, Pyramide, Torta del Cesar.
http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/nutrition/foodsafety/cheeseexpert/
kyllä syön esimerkiksi Comtéa - ja paljon! Se on tosin vähän lämmitettyä valmistusvaiheessa, eli ei raakamaitojuustoa mutta ei myöskään pastöroitua.
En varmaks tiedä et onko sit samalla tavalla ku aurajuuston kanssa et jos kuumentaa niin voi syödä mut kylmänä ei.