Kerätäänkö leivonnan helmet?
Laitettaisko pinoon suosikkiohjeitamme makeista leivonnaisista? Vaikka selkeyden vuoksi yksi ohje kerrallaan, omia hyviksi havaittuja, joista on tullut kiitosta muiltakin? Kuka aloittaa?
Kommentit (17)
Vinkki!
Kokeilkaapas laittaa suklaapiirakan kuorrutuksen päälle salmiakki hippuja (maustehyllyltä löytyy). Ne antaa todella hyvän maun piirakalle.Nam!
pohja:
1pkt (175g) kaurakeksejä
50g voita
täyte:
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g sokeria (riittää 100g!)
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5dl kuohukermaa
Murenna keksit. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja puolet sokerista. Lisää vaniljasokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi Lisää loput sokerista ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää seokseen.
Kaada täyte murupohjan päälle ja anna sen olla yön yli pakastimessa. Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.
Itse olen laittanut päälle koristeeksi vielä persikkaviipaleita...
Ja tää on sitten liian hyvää!!!
pohja:
100g voita
3/4dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2dl (kuohu)kermaa
päällinen:
1prk ranskankermaa
2dl kuohukermaa
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
mustikoita hyytelösokerikuorrutus
Vatkaa voi ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-seos.Lisää kerma viimeiseksi. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n.20min. Jäähdytä pohja.
Vatkaa kuohukerma paksuksi, muttei ihan vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit ja ranskankerma. Kaada jäähtyneen pohjan päälle kermaseos ja ripottele sen päälle kerros mustikoita. Tee vielä hyytelösokerista kuorrutus paketin ohjeen mukaan ja levitä mustikoiden päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.
Itse teen tortun tavalliseen piirakkavuokaan, enkä laita leivinpaperia pohjalle. Mutta silloin pitää vuoka voidella hyvin!
Tämä sattui syntymään vahingossa, niinkuin nuo helmet yleensä, ainakin minulla :)
Murokakun pohjaainekset eli,
200g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Näiden lisäksi:
1 dl siirappia
1 dl kookoshiutaleita
1/2 sitruunan mehu ja kokonaisen kuori raastettuna
1 porkkana raastettuna
1 dl kaakaojuomajauhetta
Nämä kaikki vaan sekaisin, aloittaen margariinista ja sokerista, lisäten siihen munat ja sen jälkeen kuivat ainekset sekä porkkana ja sitruunan mehu&kuori. Suklaahippusetkin käyvät sekaan oikein mainiosti ;)
Itse olen huono noudattelemaan mitään järjestyksiä leivonnassa, paitsi tietysti aloitan margariinin ja sokerin ja munien kanssa, mutta sen jälkeen heittelen yleensä muut ainekset sekaan sen mukaan kuin ovat ulottuvilla. Enkä vielä ole mitään pilannut tällä tyylillä ;)
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa (200 astetta) n. 40-45min.
Tulee varsin hienostuneen makuinen kakku.
(voitele ja jauhota rengasvuoka)
Tämä on joskus ollut Pirkka-lehden kilpailuvoittaja tai kakkonen tai kolmonen...
Helppo, hyvä, muheva, mehevä, MAUKAS ja onnistuu aina!
Kakku:
3dl sokeria
3 munaa
150g margariinia
0,75dl maitoa
1dl vadelmahilloa
3dl vehnäjahoja
2tl levinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
0,75dl kiehuvaa vettä
Kuorrutus:
75g tummaa suklaata
0,5dl sulatettua margariinia
0,5dl vadelmahilloa
Koristelu:
Kermavaahtoa ja raastettua suklaata
1.vatkaa kevyesti munat ja sokeri.
2.Lisää sulatettu marg., maito ja hillo. Sekoita.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään, sitten muun taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita.
4.Jauhotettuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja uuniin 175 astetta noin 45 min.
Ohjeet kuorrutukseen (VAIN kakun PINNALLE)...sekoitetaan vain kaikki aineet kattilssa ja sitten vähän jäähtyneenä kaadetaan kakun päälle. Koristele kaukun reunat kermavaahdolla ja pinta raastetulla suklaalla!
Esim SYDÄNvuuassa tulee tosi nätti!
Mangopersikkainen juustokakku (jumalaista myös suklaaversiona)
Pohja: 13kpl digestive-kekesejä ja 50g margariinia tai voita
Täyte: 3kpl liivatetta
2rkl vettä
3dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa esim Philadelphia
2prk mangososetta
1½dl sokeria
1tl vaniljaa
Persikan viipaleita
1. Hienonna keksit ja lisää rasva+painele irtopohjavuoan pohjalle jossa leivinpaperia
2. Laita liivatteet likoamaan n.1l kylmää vettä
3. Vatkaa kerma vaahdoksi
4. Sekoita tuorejuusto, mangosose ja sokeri keskenään
5. Kuumenna vesi (n.2rkl) kiehuvaksi
6. Liuota liivatteet vesitilkkaan
7. Sekoita liivateseos ohuena nauhana juustomangojne seokseen
8. Sekoita joukkoon kermavaahto
9. Kaada seos keksipohjan päälle
10. Viipaloi persikat ohuiksi viipaleiksi
11. Asettele viipaleet kakun pinnalle
12. Laita kakku pakkaseen vetäytymään muutaman tunnin ajaksi ja nosta huoneenlämpöön n.1h ennen tarjoilua.
Vaikea oli valinta kun noita herkullisten suklaajuttujenkin ohjeita on kymmeniä:o)
Voihan niitä suosikki-herkkuja laittaa vaikka kymmenen! Omat suosikkini on jo ohjeina blogeissani, siksi en niitä viitsi kopsailla tänne, ellei joku pyydä, mutta ajattelin, että voisi olla kiva, että on aloitus aiheesta, jos jonkun tekee mieli jotain hyvää, muttei keksi mitä. Ohjeitahan on maailma väärällään, mutta kaikki eivät oikeasti ole toimivia. Tällaisessa ketjussa ne on varmasti jo moneen kertaan tehtyjä ja hyviksi havaittuja. Siksi pyysin teitä listaamaan toimivia ohjeita=)
Ehkä olisi kuitenkin selvempää, että joka ohjeelle on oma kohtansa, pitkiä ohjerimpsuja en ainakaan minä jaksa lukea...tulee vähän sama fiilis kuin superhypermegamarketin karkkihyllyllä...jos on liikaa vaihtoehtoja, hermostun, enkä ehkä osta mitään. Pienemmästä valikoimasta on helpompi valita;)
Koitan muistella ohjeen, hölmönä kun en ole talteen tätä huippuohjettani kirjoittanut:
Eli muropohja, joka " rikastettu" porkkanaraasteella (1 iso porkkana) ja siirapilla.
Täytteeksi:
Vaniljajogurtti (pikkupurkki 2dl:kö ne nyt ovat)
kananmuna
omenasosepurkki (bona/piltti)
omenaa pikku kuutioina
Kanelia
sokeria (1/2 dl noin, maistelemallahan tuo selviää, tarkoitus on ettei ole ihan äklö makeaa)
Eli nuo täytekamat sekaisin ja piirakkavuokaan, siis muropohjan päälle.
Näin muistelisin tuon bravuuri-omenapiirakkani valmistuvan. Ainakin tällä ohjeella tulee hyvää ;)
Keksin sen tuossa viime kesänä, enkä sitten itselleni laittanut ohjetta talteen, Kaksplussan sivuilla sen kerroin...
MARJAPIIRAS
pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl Valio piimää
75 g Valio Oivariinia tai Valio voita
päälle:
marjoja esim. mustikoita, puolukoita, vadelmia
täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Yhdistä kuivat aineet. Lisää piimä ja sulatettu Oivariini tai voi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina uunivuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele pinnalle reilusti marjoja. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
MUSTIKKACLAFOUTI
1 dl sokeria
3 munaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 300g mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa noin 30 minuutti, kunnes piirakka on keskeltä hyytynyt ja pinnalta kevyesti ruskistunut. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Mustikat voi myös korvata muilla marjoilla!
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 tölkkiä maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1½ dl sokeria
½ sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2-3 omenaa
kanelia
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauhot. Painele taikina kakku/irtopohjavuoan pohjalle ja n. 3cm sen reunoille.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää omenaviipaleet ja kaneli. Paista 175 C noin 1 tunti.
Tämä on hyvää!
marenki pohja:
3 munan valkuiasta
2 dl sokeria
1 dl manteli rouhetta
vatkaa munan valkuiaset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi,lisää manteli rouhe
paista 100 asteessa tunti, tehdään piirasvuokaan jossa on reunaa ehkä 3-4 cm,piirrä ympyrän mallisen vuoan pohjan koko leivin paperille ja levitä marenki sen päälle paistumaan...
täyte:
4 dl kermaa
1 dl sokeria
3 munan keltuaista
1 tupla daim
vatkaa kerma,vatkaa keltuaise,t, ja sokeri vaahdoksi,yhdistä.
lisää murskattu daim.
laita marenki pohja vuoan pohjalle, ja täyte päälle ja pakastimeen.
koristele suklaa lastuilla tai mitä mieleen tulee!
aivan uskomattoman herkullisya=)
helppo tehdä,,jäätyy parissa tunnissa
PITSIKAKKU
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
2 rkl margariinia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito ja margariini kattilassa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää muna-sokeri vaahtoon varovasti jauhot ja hieman jäähtynyt maito-margariiniseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa puolikypsäksi n.10 min.
Vatkaa kuorrutusaineet vaahdoksi. Levitä seos puolikypsän kakun päälle ja jatka paistamista kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin.
Tämä on aina kehuja saanut resepti ja oma suosikkini...
pohja
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
5 dl maustamatonta jogurttia
150 g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
8 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua
Päälle:
2-3 banaania
2 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria
1. Murskaa keksit. Lisää sulatettu margariini keksimurujen joukkoon. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
2. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmelaadi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vaniillikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Annan kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
3. Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta.
4. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi niin, että viipaleet menevät hiukan päällekäin. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Siirrä jääkaappiin, kunnes kakun pinta on hyytynyt. Irrota banaaniaurinko vuoasta tarjoiluvadille ja revi sen alta leivinpaperi pois.
jos mielesi tekee jotain todella raikasta, se on siinä!
TÄÄ ON MAKEAN-SUOLAINEN JA AINA KEHUTTU!
8dl maitoa
3 munaa
4dl vehnäj.
2 tl leivinjauhetta
2tl suolaa
2rkl sokeria
100-150g margariinia
uunipellille 200 astetta ja puolituntia.
nam!
tarjoa jäätelön ja omenahillon kanssa.
nopea ja hyvää!!
1 pakettirivi murskattuja dominoja
1maitorahka
2dl vatkattu kuohukerma
1dl sokeria
100g rouhittua suklaata
vatkaa kerma,lisää rahka,sokeri ja suklaa rouhe.Asettele kulhoon kerroksittain domino muruja ja rahkaseos.
Muhkeat Suklaaneliöt
(uunipellillinen)
pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
6½dl vehnäjauhoja
2½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
200g voita
2dl kahvia
kuorrutus:
1pkt tomusokeria
1 keltuainen
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl kanelia
6rkl voita sulana
3rkl kahvia
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voisula-kahviseoksen kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa 200 astetta n. 25 min.
Valmista kuorrutus sekoittaen ainekset keskenään ja levitä paistetun,
hieman jäähtyneen pohjan päälle. Pinnan voit koristella nonparelleilla tai kookoshiutaleilla välittömästi kuorrutuksen päälle.