Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

MITÄ ITSETEHTYJÄ RUOKIA LAITATTE 7-KUUKAUDEN IKÄISILLE VAUVOILLE?

20.11.2006 |

Heipä hei!Elikä olisin kesellyt teiltä,että mitä ruokia laitatte itse teidän vauvoillenne,joilla on ikää noin 7 kuukautta?Olisi tosi kivaa jos viitsisitte laittaa pinoon joitakin reseptejänne;)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vauvat on (ainakin osa vauvoista) hyvinkin avoimia uusille mauille. Itse tein vesselillemme eilen sosetta, johon sekoitin 1 bataatin, pari perunaa, porkkanaa, maissia ja karjalainpaistilihaa. Keittelee vaan vihannekset ensin melkein kypsiksi ja lisää sitte lopuksi lihat. Ei kannata kauheesti laittaa lihaa, ettei mee liian jankiksi. Ottaa vähän sivuun vaikka jauhelihasta tai mitä ikinä käyttääkään ruuanlaittoon. Sit vaan jättää reilusti keitinlientä ja soseuttaa sauvasekoittimella. Kyllä maistui pojalle! =) §

Vierailija
2/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meitsi on jämähtänyt peruna-porkkanaan, kun siitä on tullut sellaista sarjatyötä. Meidän poika (tänään tasan 7kk) syö kolme pilttipurkillista/ateria ja kaksi ateriaa päivässä, joten keitän kerralla aina kilon porkkanaa ja kilon perunaa. Lisäksi keittelen erikseen broileria ja lihaa, jonka pakastan jääpalarasiassa ja sekoitan aina yhden jääpalan verran per ateria.



Olen toki keitellyt erikseen makuannoksia parsakaalia ja kesäkurpitsaakin, mutta ne eivät ole kovin hyvin maistuneet. Tai kyllä poika söi, mutta kakka muuttui vihreäksi limaksi :(

Ajattelin kokeilla tällä viikolla myös maissia ja sipulia sekoittaa perussoseeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monesta ohjeesta tulee siis isoja annoksia, joista voi laittaa kerta-annoksia pakkaseen.





Jauheliharisotto



riisipuuro: (keitä ohjeen mukaan)

1,5 dl Nalle riisihiutaleita

5 dl vettä



kasvis: (lohko ja keitä kypsäksi)

3-4 porkkanaa

2 palsternakkaa



Jauheliha (murusta pannulla kypsäksi sipulin kanssa)

n. 100-150g jauhelihaa

1 sipuli

lisää kypsän jauhelihan joukkoon tomaattipyreetä ja timjamia



Sekoita kaikki valmiit aineet keskenään ja soseuta.







Kana-kasvisrisotto



150g broilerin jauhelihaa

5 dl tumama riisiä

50g tomaattipyreeta

3 rkl rypsiöljyä

3 isoa porkkanaa

2 dl vettä

1 pss herne-maissi-paprikaa

2 tl currya

1 tl tinjamia tai rakuunaa



Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuumenna pannulla jauheliha ja porkkanaraastetta öljyssä kunnes raaste pehmenee. Lisää curry, vihanekset, tomaattipyree ja vesi. Kiehuta hiljalleen 10 min. Keitä riisiä 10 min ohjeen ajan " yli" jotta se on aivan pehmeää. Sekoita kaikki aineet yhteen ja soseuta.





Lohirisotto

300g lohta

3 pss he-ma-paprikaa

2 rkl rypsiölyä

5 dl puuroriisiä

1 litra vettä

3 rkl tomaattipyreetä

tilliä

1 tl paprikajauhetta

ripaus valkopippuria



Keitä riisi " ylikypsäksi" . Keitinvettä voi jäädä riisin joukkoon kastikkeeksi. Kuumenna lohisuikaleita n 10 min. Lisää paprikajauhe, tomaattipyree ja herne-maissi-paprika. Kuumenna vihannekset. Sekoita kaikki aineet ja mausta tillillä ja valkopippurilla. Soseuta.





POSSU-KASVISPATA



200g possun jauhelihaa

10cm pala purjoa

1 kesäkurpitsa

4 porkkanaa

5 perunaa

2 rkl rypsiöljyä

4 rkl vehnäjauhoa

4 dl perunoiden keitinlientä

2 tl rakuunaa

ripaus valkopippuria

2 rkl tomaattipyreeta



Kuori perunat ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa purjo renkaiksi, kesäkurpitsa kuutioiksi ja raasta porkkana raasteeksi. Paista jeuheliha kevyesti pannulla ja lisää kaikki kasvikset ja kuumenna kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää 0.5 dl vettä ja hauduta 5 min. Keitä perunasuikaleet vedessä ja ota keitinlientä talteen ja suurusta sitä vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla. Sekoita yhteen kypsät perunasuikaleet, jauheliha-kasvisseos ja kastike ja mausta mausteilla. Soseuta.





OMENALLA MAUSTETTU POSSU

2-3 annosta



2 isoa perunaa

1 porkkana

omenalohko

pieni pala sipulia

2 rkl porsaanlihaa

1,5 dl vettä

1 tl rypsiöljyä



Pese, kuori ja lohko perunat, porkkana ja omena. Silppua kuorittu sipuli. Kuutioi lihapala ja laita se kiehuvaan veteen. Keitä 5 min. Lisää porkkananpalat ja sipulisilppu, keitä 5min. Lisää peruna- ja omenapalat. Anna kypsyä 10 min kunnes kasvikset pehmeitä. Soseuta ja lisää öljy.







PERUNAA JA PORKKANAA KALKKUNAKASTIKKEESSA



150g kalkkunajauhelihaa

2 rkl rypsiöljyä

7 perunaa

5 porkkanaa

2 sipulia

1 pss herne-maissi-paprikaa

5dl vettä ja 5 rkl venhäjauhoa

ripaus valkopippuria

tilliä

puolikkaan sitruunan mehu



Kuori perunat ja porkkanat, kuutioi ne ja keitä vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Silppua sipulit. Kuumenna sipulia ja jauhelihaa kunnes väri muuttuu vaaleaksi. LIsää 5 dl kasvisten keitinlientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauhoilla. Sekoita yhteen perunat, porkkanat, kastike ja he-ma-pa ja keitä muutama minuutti. Mausta. Soseuta.







OMENAINEN KALKKUNAKASTIKE 8KK



200g kalkkunasuikaleita

1 sipuli

1-2 hapanta omenaa

2 rkl öljyä

3 tl currya

2,5 dl vettä

1 rkl vehnäjauhoa

1 rkl sitruunamehua

salaattisipulia



Lisänä keitettyä, hienonnettua perunaa.



Silppua sipuli ja kuumenna pannulla sipuli ja kalkkunasuikaleet. Kuori omena ja kuutioi se. Lisää omenakuutiot pannulle, lisää curry ja kuumenna muutama minuutti. Lisää vesi ja suurusta vehnäjauholla, lisää sitruunamehu. Pienennä haarukalla tai sauvasekoittimella.







BROILERI-PASTAKEITTO 8KK



200 g broilerin rintafileetä

1 porkkana

2 perunaa

1 palsternakka

1 pieni sipuli

1/2 tl inkiväärijauhetta ja 1/2 tl paprikajauhetta

KAURAPASTAA (keitä 2-3 desiä pakkauksen ohjeen mukaan)



Leikkaa filee suikaleiksi. Keitä vedessä tai paista suikaleet pannulla kypsiksi. Kuori sipuli, palsternakka, perunat ja porkkana ja pilko pieneksi. Keitä vedessä kypsiksi. Lisää juureksien joukkoon keitetty/paistettu broileri. Anna kiehua noin 10 minuuttia, ja lisää joukkoon loput ainekset. Soseuta tai pienennä haarukalla riippuen miten karkeaa lapsesi syö.





LIHAPULLAT: Laita 1dl kaurahiutaleita turpoamaan veteen 10 minuutiksi. Lisää 1 kananmuna, 300g paistijauhelihaa, 2 rkl tomaattipyreetä, ripaus oreganoa ja paprikajauhetta. Taikinaan voi myös soseuttaa haarukalla 1-2- keitettyä perunaa tai raastaa porkkanan. Pyöritä palloiksi ja paista uunissa 175 astetta kypsiksi. Pieni haarukalla ja tarjoa perunasoseen kera.

Vierailija
4/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

...ja noita ohjeita olen käyttänyt ruokien tekoon. Ja on maistunut!!! Viimeksi laitoin uuniin hautumaan possun ulkofilepaloja, palsternakkaa, porkkanaa ja perunaa. Mausteeksi lipstikkaa, paprikajauhetta ja ruohosipulia. Kyllä oli pojalla suu ammollaan!



Nuo ohjeet on lastenruokakirjasta jonka nimeä en muista edelleen. Se näkyy aikaisemmasta keskustelusta tällä palstalla.



Toisella kertaa tein perheelle tuoreista kasviksista ja lohesta lohikeittoa (keitin vedessä kypsäksi kaikki aineet). Mausteeksi tilliä, ruohosipulia ja hieman pippuria. Vauvan annokset otin kattilasta pois ja soseutin. Muun perheen satsiin lisäsin sitten suolan ja ruokakerman. Sama periaate pätee jauhelihakeittoonkin.

5/5 |
21.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiittoksia kaikille ohjeitansa kirjoittaneille!Erityiskiitos Merenneidolle runsaista ohjeistuksista!