Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

valmiit soseet vs. itsetehdyt

19.11.2006 |

Katselin valmiiden vauvan hedelmäsoseiden tuotetietoja ja huomasin että itse hedelmää on yleensä vain noin 50 %, loput on vettä ja tärkkelystä. Jos siis annan lapselleni kaupan sosetta 125g niin annanko oma tekemää sosetta (100%) saman 125g vai vaan puolet siitä? Eli jos vauva syö kaupan sosetta saa hän hedelmää vain 50% ja jos syö omaa sosetta saa sitä 100%. Pitääkö soseita antaa eri vai sama määrä?



Toinen kysymys: voiko lapselle antaa tölkissä olevaa hedelmää? Eli voiko purkkipersikkaa omassa mehussaa antaa lapselle vai liukeneeko alumiinitölkistä jotain?



Olen säilönyt kesältä talteen vadelmaa ja mustikkaa, mutta en saa soseutettua niitä haarukalla niin hienoksi että lapsi söisi sitä. Onko keinoja soseuttamiseen? Sauvasekoittimella tehdessä pitää raaka-ainetta olla melko paljon eli miten sitten pakastimesta otettu mustikka säilyy jääkaapissa?



äiti ja vauva 5kk

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
19.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

hei!



mielestäni alumiinipurkeissa olevia esim. persikoita ei suositella annettaviksi vauvoille..

esim. tumma manna puurojauheen pakkauksen kyljessä on ohje persikka puuroa varten jossa suositellaan käyttämään kuivattuja persikoita...



tikunen ja sara sekä eetu 9,5kk

Vierailija
2/5 |
19.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen marjoista ja omenoista kiisseliä: puolet vettä, puolet soseutettua marja ja suurus perunajauheesta (määrä löytyy purkin kyljestä). Kyllä se soseutettu marja tulee käytettyä ennen kuin muuttuu jääkaapissa bioprojektiksi.



Ennen kuin voitiin tehdä puurot tavalliseen maitoon, tehtiin pojalle myös marjapuuroja. Veteen tehty puuro kun palautettiin kokille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä luulen, että toi veden lisääminen hedelmäsoseisiin on vain säästökikka. Ainakin esikoisen aikana oli myynnissä myös 100% hedelmäsoseita alkaen 4kk, tosin hintakin oli eri luokkaa. Viime aikoina en ole tutkinut kaupan hyllyjä kovin tarkkaan, mutta muistelisin nähneeni jotain tetroja, joissa olisi pelkästään puristettua hedelmää.



Kiisseleitä mäkin olen keittänyt paljon näille meidän muksuille. Happamista marjoista, kuten puolukasta tai viinimarjoista tehtyihin olen lisännyt vähän fruktoosia.



Säilykehedelmiä en mäkään käyttäisi. Voihan tuoretta persikkaa kuten muitakin hedelmiä esim raastaa ja antaa sellaisenaan vauvalle. Pieniä määriä marjoja voi myös puristaa siivilän läpi. Meillä on molemmille muksuille maistuneet kaikki marjat (kuorineen), kun sekaan on lisännyt vähän banaania. Tosin nää meidän muksut eivät ole mitään sihtikurkkuja.

Vierailija
4/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyisin kuitenkin vielä tietääkö joku paljonko tuota 100% hedelmäsosetta uskaltaa antaa lapselle. Kaupan sosetta söisi koko purkin, mutta onko sama määrä oma tekemää sosetta liikaa, siis tuo 125g?



Vierailija
5/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin mustikka aiheuttaa meidän muksuille ummetusta, joten aloittaisin pienellä annoksella, korkeintaan 0,5 dl. Ellei ongelmia tule, voi annosta nostaa parin päivän kuluttua.