ristiäiset lähestyy-mitä tarjota
eli mitä sellaisia leivonnaisia on joita voisi tehdä jo päivää kahta ennen tarjoilua. meillä useampi alle kouluikäinen joten ristiäisaamuna voi olla melko tohina joten olisi kiva jos voisi leipoa jo vähän ennakkoon
Kommentit (4)
Leivottiin osa tarjottavista aikaisemmin ja pakastettiin, esim. kakkupohja ei mene pakkasessa miksikään, samaten juustosarvet, kuivakakut ym.
Edellispäivänä leivoin kinkkupiirakan ja anoppi leipoi kakun.
mun äiti teki voileipäkakut niin että kun juhlat oli sunnuntaina niin perjantaina hän täytti kaukut maustumaan, lauantaina kuorrutti aj sit sunnuntaina vaan koristeli. Ja oli kyllä mehevää ja maistuvaa.
Itse tein täytekakun koristeet perjantaina ja kakkupohjan jo aiemmin pakastimeen, sit lauantain täytin ja koristelin kaukun. Marsipaanikoristeet mun olis varmaan kandenu laittaa vasta sunnuntaina, ne oli turhan kiiltävät pinnaltaan,mut hyvältä maistui silti.
Ei kait siihen juhla-aamuun kannata oikeasti jättää mitään extraa. Meillä oli hiukan rästissä kodin laittoa kun muutto on suht lähellä menneisyydessä ja budjetti ei antanut myöden ahnkkia kaikkea kotiin aiemmin,nyt sit viimeisinä päivinä sisustettiin hulluna ja siivous jäi miehelle sunnuntaiaamuun kun minä hoidin kukat ja kattamisen sekä itseni ja pojan valmiiksi.
Esikoisen ristiäisiin leivottiin karjalanpiirakoita pari päivää ennemmin mutta viimeksi oli kuopuksen ristiäisissä kaupan karjalanpiirakoita/coctailpiirakoita. Ne paistettiin valmiiksi edellisenä päivänä ja ristiäisissä lämmitettiin pikku satsi kerrallaan mikrossa. Ja munavoi tehtiin myös edellisenä päivänä.
Voileipäkakku on myös hyvää tarjottavaa ristiäisiin ja senkin voi tehdä jo etukäteen.
Hei,
meillä tehtiin jo edellispäivänä juustokakku valmiiksi ristiäisiä varten. Jos teillä on tyttö, niin juustokakunhan voi tehdä vaikka vaaleanpunaiseksi. Meillä se oli päärynällä värjättynä vaaleanvihreä, poika kun on. Oli meillä siis myös tavallinen täytekakku, mutta juustokakku kun tuntuu olevan monien makuun, niin sekin sitten tehtiin ja senhän voi tehdä edellispäivänä hyvin.
Ja paria sorttia erilaisia pikkuleipiä tehtiin jo varmaan 2-3 päivää aiemmin, esim. sellasia lusikkaleivän tyylisiä herrasväen leipiä. Ja voileipäkakkuhan kannattaa myös tehdä edellispäivänä ja vain päällys laittaa juhla-aamuna.
Toivottavasti näistä oli jotain apuja :)
Piparminttu