Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

mistä reseptejä?

07.02.2007 |

käytin juuri tänään poikaa lastenlääkärillä.Sairastanu ihottumaa 2vuotiaasta lähtien.Olen uskonut että vaan niin atoppinen iho ...ja rasvaaaaa...itkun kans rasvaa...yöt raavittu verille.kunnes luin jostai että yleensä tällaisen syynä ruoka-aine allergia.(En tiiä miksei esim kouluterkkari oo kiinnittäny ihottumaan huomiota ja antanu ohjeita).Tajusin viimein alkaa tutkituttaan hommaa.Verikokeet ei näytä mitään,tk-avustajan mielestä tosi luotettavia.salapoliisina nyt toimittu ja todettu aika paljon aineita,jotka poistettu ruokavaliosta terkkarin luvalla jo ennen lastenlääk.lausuntoa.Lääkäri kyl vahvisti,et jatkaa vaan.Eli maito,muna,kaakao,tomaatti,sitrushedelmät,manteli,pähkinä,kaneli.

Mistä leivosohjeita,kun ne mitä löydän on joko maidottomalle tai munattomalle muttei molemmille,usein vielä gluteenittomia.en halua käyttää gluteenitonta ennen ku pakko.

on iho muuttunu huomattavasti 4vk jälkeen...

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
13.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivonnaisia allergikoille (Räsänen Marita), Allergia- ja Astmaliiton nettisivut ja lehti sekä paikallisen allergia-ja astmayhdistyksen toimisto.

Vierailija
2/3 |
13.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

pirkanmaan allergia ja astmayhdistyksen sivuilta resepteihin hyviä linkkejä

samoin www.histamiini.com muistaakseni.......

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
15.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos resepteissä taas on muita maitotuotteita, niin menee vaikeammaksi.



Kannattaa muuten katsoa kaupan pakastealtaasta löytyviä valmistaikinoita, sillä niissä on muutamia maidottomia ja munattomia vaihtoehtoja. Itse teen allergikollemme esim. lehti- tai torttutaikinasta leivoksia leikkaamalla taikinalevyistä sopivia paloja ja laittamalla päälle vaikka säilykehedelmän paloja, luumusosetta, jotain hilloa tai marjoja. Vielä raesokerilla koristelu ja hyviä ovat.



Kirjastosta löytyy jo aika monta allergisille sopivaa keittokirjaa, joiden reseptit kannattaa katsoa. Ne tosin monesti ovat myös gluteenittomia, mutta voithan korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.