korvikemaidon pakastus?
Eli saako korvikemaitoa (NAN) pakastaa? siis tekisin perunasosetta ja mukaan lorauttaisin nan-maitoa, jääpalapusseihin ja pakastimeen...Kiitos jos joku viitsisi vastata!
Kommentit (4)
Mutta meillä ainakin ongelmana se, että emme käytä korvikkeita muuten ollenkaan. Tuntuu vähän tyhmältä ( ja kalliilta) avata joka päivä uusi tetra jotta saisi mössöihin lorautettua teelusikallisen! AP:llä ehkä sama juttu??
Itse en saa lypsettyä rinnoistani edes sen vertaa extraa, että soseisiin riittäisi ja olen pakastanut NAN:ia jääpalapussiin. Oletan, että pakastus tuhoaa osan vitamiineista ja saattaa muuttaa makua, mutta ei tee maitoa miksikään myrkyksi - siksi siis suositus olla pakastamatta. Tietääkö joku paremmin?
Meillä jäi tosin nuokin kuutiot käyttämättä, löystin soseita suosiolla keitinvedellä kun maidon lisääminen/lisäämättä jättäminen ei vaikuttanut menekkiin. Maito maitona ja ruoka ruokana meillä :-)
puolisen vuotta sitten neuvolasta asiaa, kun jäi meillä aina puoli tetraa käyttämättä. Neuvolasta oli soitettu tuttelin valmistajalle, ja sieltä oli sanottu että voi pakastaa. Vitamiinihävikistä en osaa sanoa juuta enkä jaata.
Siinähän se ongelma olikin kun ei suositella pakastamista. Ja eihän nyt moniakaan esim. leivonnaisten ainesosia suositella pakastettavan. pieni määrähän sitä maitoa perunan sekaan ja pakastimeen laitetaan.Helpottaa huomattavasti jääpala pusseihin/rasiaan laittamista, kun on maitoa perunasoseen mukana:)
purkissa lue, että ei saa pakastaa. Näin ainakin muistelen. Kannattaa siis tehdä ilman maitoa ja lisätä sitä sulatuksen yhteydessä.
Tipy