Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko korviketta keittää?

07.12.2005 |

Pikainen kysymys: Voiko vauvalle keittää puuron korvikkeeseen. Veteen keitetty ei oikein uppoa...

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee paksua puuroa vedestä ja ohenna maidolla. Laita marjoja tai hedelmäsosetta puuron joukkoon.

Vierailija
2/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja itseasiassa Ensilusikallisia-kirjassakin on ohje mannapuurosta,johon tulee lapsen käyttämää maitoa=korviketta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja hän sanoi että ei saa keittää. Kaura, neljänviljanpuuron oon tehnyt paksunnettuna veteen ja laimennan sen jälkeen tuttelilla. Mannapuuron teen siten että laitan 1 1/2desiä vettä ja kaks ruokalusikallista mannasuurimoita korkeaan kippaan ja 5 min mikrossa ja sen jälkeen laimennan ja kaikkiin puuroihin lisään hedelmäsosetta n.puolpurkkia,.

Joku joskus sanonut että korvikkeesta menis ravintoarvo? Sillain olen kuullut.

Vierailija
4/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Toki vitamiineja tuhoutuu mutta niin tuhoutuu ihan mitä tahansa keitettäessä. Ei sillä käytännössä ole lapsen ravitsemukseen mitään merkitystä koskapa keitetty korvike tuskin on se pääasiallinen ravinto.

Vierailija
5/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietääkö joku ihan oikeasti vastausta? Ei kait se maito syömäkelvottomaksi mene jos keitetään.

Sen tiedän että ravintoarvoja häviää mutta onko niitä ravinteita nyt vedessäkään niin paljoa? Jos maitoon keitetty uppoaa paremmin ja juo maitoa vielä pullosta niin ei kait se syntiä ole? Ja eikös keitettyyn maitoon jää ainakin se kalsium, vedessähän sitä ei ole sen vertaa.



Mutta voihan sitä toki keittää puuron veteen ja lisätä maitoa kun puuro on kypsää.

Vierailija
6/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mut kukin tekee niinkuin parhaimmaks näkee. Itsekin kyllä ihmettelen et miksi ei sais keittää. Kai neuvolassa kuitenkin tietävät jos siellä niin sanottiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Korviketta ei suositella keitettäväksi siitä syystä, että keittäessä useimmat vitamiinit tuhoutuvat, eikä korvikkeella ole enää samaa ravitsemuksellista arvoa kuin keittämättömänä.



Ei se korvike kuitenkaan keitettäessä vaaralliseksi muutu ja kyllähän esimerkiksi kalkki kestää keittämisen ja energiaa saa ihan yhtä lailla keitetystä kuin keittämättömästäkin korvikkeesta, eli keitettykin korvike on parempi kuin ei korviketta lainkaan.



Ajatus keittämisen kieltämisessä lienee se, että kun annetaan keitettyä korviketta niin se olisi keittämättömästä pois, eli että lapsen ruokavalio köyhtyy ja saa vähemmän vitamiineja...





MUTTA: asiaan on myös helpompi ratkaisu, nimittäin JAUHEMAINEN KORVIKE. Puuro keitetään veteen ja valmiiseen keitettyyn puuroon lisätään korvikejauhetta tarvittava määrä. Puuro on käytännössä samaa kuin korvikkeeseen keitetty, mutta vitamiinit ovat tallella. NAN-jauhe on sitäpaitsi halvempaakin kuin valmiit korvikejuomat!

Vierailija
8/8 |
08.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mimimu: tuo jauheen lisääminen oli loistava idea, kiitos! :)