Pöytiintarjoilu isoissa häissä?
Tuntuu että kaikki häät, jolleivat ole pieniä ravintolahäitä, ovat buffet-vetoisia. Onko ketään ollut Suomessa isoissa häissä, yli 100 henkeä, missä koko menu on pöytiintarjoiltu? Kokemusta vain ulkomailta. Häitä suunnitellaan ja tämä mietityttää että kuka ja missä voisi moiset järjestää :)
Kommentit (14)
Tarjoilu onnistuu myös roboteilla.
Olen ollut, Uunisaaresaa. N. 120 hlö, sujuvaa oli. Ja varmasti ihanan kallista sillä tarjoilijamäärällä.
[quote author="Vierailija" time="14.06.2015 klo 20:56"]
Ei ole kokemusta, mutta eiköhän suurimmalla osalla tule kustannukset vastaan. Vaatii ammattitaitoista henkilökuntaa monin verroin verrattuna buffetiin. Mutta muuten tosi kiva idea.
[/quote]
Tämän tiedän että hintaa tulee lisää, varsinkin Suomessa missä työvoima on melkoisen kallista. Mietitään vain häitä ja nyt olisi taloudellisesti mahdollista moiset järjestää :) Olen ollut ulkomailla häissä missä 4 ruokalajia 220 ihmisille tarjoiltiin kahdessa tunnissa, aika vilinä oli :)
Tarjoilijoita tarvitset 6-7 ja kokkeja 2-3. Kustannukset ei ole pienet, saat ruokiin, astioihin ja henkilökuntaan tilavuokrien kanssa uppoamaan useamman tuhatta euroa. Varmaan ravintolassa voi saada tilavuokraa alas kun ottaa tuon palvelutason.
[quote author="Vierailija" time="14.06.2015 klo 21:01"]
Tarjoilijoita tarvitset 6-7 ja kokkeja 2-3. Kustannukset ei ole pienet, saat ruokiin, astioihin ja henkilökuntaan tilavuokrien kanssa uppoamaan useamman tuhatta euroa. Varmaan ravintolassa voi saada tilavuokraa alas kun ottaa tuon palvelutason.
[/quote]
Miehen kanssa tiedetään kyllä että tämä ei ihan halpaa tule olemaan. En näe itseäni häämekossa jonottamassa buffetissa :)
Olen ollut töissä isoissa häissä. Jopa vatitarjoiluna illallinen vedetty monesti. Se on hienoa ja vieraalle helppoa ja mukavaa. Kallista lystiä kyllä, siksi kai sitä ei enää näe missään. Paikallisilta ravintola-alan oppilaitoksilta kannattaa kysellä. Mutta tietenki kesäaika, koulut lomailee.
[quote author="Vierailija" time="14.06.2015 klo 20:59"]
Olen ollut, Uunisaaresaa. N. 120 hlö, sujuvaa oli. Ja varmasti ihanan kallista sillä tarjoilijamäärällä.
[/quote]
Uunisaaressa taitaa tosiaan toi 120 olla maksimimäärä, ja se voi käydä vähän tiukaksi.
ap
Morsian ei jonota! Hän pääsee ihan ekaksi sulhasen kanssa ja saa palata pöytään, ennenkin kukaan muu menee hakemaan.
Kiva kuitenkin, jos tarjoilijat järjestätte.
T. Tarjoilijan äiti
Olen kerran ollut tuollaisissa häissä, vieraita n. 150. Tarjoilijoita oli 2 yhtä kymmenen hengen pöytää kohti. Sujui melko mutkattomasti ja kaikki saivat ruuat ilman pitkää jonotusta/odottelua.
[quote author="Vierailija" time="14.06.2015 klo 20:56"]
Miksi?
[/quote]
Minulle on ainakin väitetty että pöytiintarjoiltuna voidaan tarjota ruokia joissa kypsyys oikeasti merkitsee :) Ja en halua että vieraat jonottavat ruokaa, haluan lisäksi että juomat tarjoillaan nätisti pöytiin.
ap
Meillä oli, 170hlö ja 3 ruokalajia pöytään tarjoiltuna. Tytär opiskelee ravintola-alaa, ja hänen koulukavereistaan saatiin monta innokasta tarjoilijaa sopuhintaan :) Hieman hirvitti ottaa niin nuoria, tuleeko hommasta yhtään mitään, mutta hoitivat hommansa todella ammattimaisesti, tehokkaasti ja kaikin puolin positiivisesti!
[quote author="Vierailija" time="14.06.2015 klo 21:11"]
Olen kerran ollut tuollaisissa häissä, vieraita n. 150. Tarjoilijoita oli 2 yhtä kymmenen hengen pöytää kohti. Sujui melko mutkattomasti ja kaikki saivat ruuat ilman pitkää jonotusta/odottelua.
[/quote]
Kerrotko missä häät olivat? :)
ap
Ei ole kokemusta, mutta eiköhän suurimmalla osalla tule kustannukset vastaan. Vaatii ammattitaitoista henkilökuntaa monin verroin verrattuna buffetiin. Mutta muuten tosi kiva idea.