Espanjalaisia ruokia???
Kommentit (6)
Entrantes clasicos
Jamón Ibérico de Bellota y Pan Tumaca
Queso Manchego en Aceite
Surtido de Ibéricos con Queso de Oveja (acompañado de Jamón, Pulpo a la Gallega con Cachelos
Croquetas Caseras de Jamón Ibérico y Bogavante
Almejas a la Sartén con Langostinos
1/4 de Gambas de Huelva a la Plancha
Pajaritos Fritos (Cebolla, Pimientos Verdes y Gambas)
Cazón en Bienmesabe y Puntilla Malagueña
Bocartes de Santoña en Vinagre con Anchoas Naturales
Pescados
Rapecito de las Cornisas de las Cornisas del Cantábrico a la Parrilla con Bilbaína y Verduritas Naturales
Lenguado de Costa a la Parrilla Hecho con Piel
Bacalao a los Tres Gustos ( Pil-Pil, Vizcaína, Chipirones)
Merluza de Pincho de Burela al Horno con Langostinos y Almejas al Estilo del Cheff
Lubina Salvaje del Cantábrico a la Sal (Mínimo 2 personas)
Almejas Fina al vapor de Limón
Bogavante Cocido a la Plancha
Gambas Blancas Cocidas
Carnes
1/4 de Cordero Asado en Horno de Leña al Estilo Segovia (2 personas)
Cochinillo Asado en horno de Leña al Estilo se Sepúlveda con Patats Panaderas
Chuletillas de Cordero a la Parrilla de Carbón de Encina
Chuletón de Ternera Blanca del Lago de Sanabria
Solomillo a la Parrilla con Foie Natural y Pedro Ximenez al Estilo de Nuestro Cheff
Solomillo a la Parrilla
Carpaccio de Buey al Aroma del Aceite de Trufas
Espanjalais teemaan juhlat johon menua mietin...
t. ap
esimerkiksi alkuun voi tehdä pikkuruokia, joita syödään kylmänä cavan kanssa.
Ehdotus:
- perunamunakkaan ohjeita löydät helposti. Se kuuluu syödä kylmänä joten on hyvä juhlatarjottava
- paahda vaaleita leipiä tai leikkaa patongista rinkuloita ja laita päälle tomaattikastiketta (mausta valkosipulilla ja yrteillä) - se ei ole ihan sama kuin Pa amb tomaca mutta tarpeeksi lähellä käydäkseen espanjalaisesta. ja yleensä ihmiset tykkäävät. Osaan voit asetella päälle vaikka vähän serranokinkkua
- laita kippoihin espanjalaisia oliiveja
Pääruoaksi tekaiset paellan - senkin ohjeita löytyy helposti netistä.
Jälkiruoaksi crema catalana - on vähän vaivalloisempi mutta voit tehdä suurimman osan etukäteen valmiiksi kippoihin ja paahtaa sokerin ennen tarjoilua asettamalla kaikki kipot uuniin grillivastuksen alle leivinpellin päällä.
Lopuksi siemailette sangriaa ja ihastelette onnistunutta menua...
Que aproveche!
Alkuruokia:
Gazpacho (kylmä vihanneskeitto), Jamon serrano, joka on parhaimmillaan kun siivut ovat aivan hengenohuita, Gambas al ajillo (katkarapuja valkosipuliliemessä), Pan con ajo (valkosipulileipä), ensaladilla mixta (salaattia, raakaa sipulia, tomaattia, kurkkua, tonnikalaa, maissia, parsaa, keitettyä kananmunaa lohkottuna), ensaladilla rusa (vähän kuin suomalainen perunasalaatti).
Kanarialla syödään paljon papas arrugadas (ryppyperunat= pikkuriikkisiä perunoita keitetään vähäisessä vedessä, jossa merisuolaa ja pari sitruunalohkoa). Käy sekä alkupalaksi, että pääruoan kera.
Pääruokia:
Kalaa, Lihaa (sisä- tai ulkofile grillattuna/paistettuna, kyljykset tai brocheta= varras), paella, espanjalaista makkaraa
Jälkiruokia:
Mousse de chocolate (suklaavanukas (siis vanukas yleensä)), fresas con nata (mansikoita kermavaahdolla), helado (jäätelö), arroz de leche (kuin löysää riisipuuroa, tarjoillaan kylmänä), chupito (pikku ryyppy likööriä, rommia jne.), kahvi (niitä on joka lähtöön, esim. carajillo =musta kahvi höystettynä
rommitilkalla)
Ruoan kanssa juodaan viiniä, olutta, vettä tai limua
sitä kautta saa ainakin erilaisten espanjalaisten ravintoloiden ruokalistoja. Tapakset tietty tulee esiin ja paljon lammasruokia.