Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Espanjalaisia ruokia???

Vierailija
13.05.2009 |

.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä kautta saa ainakin erilaisten espanjalaisten ravintoloiden ruokalistoja. Tapakset tietty tulee esiin ja paljon lammasruokia.

Vierailija
2/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin saat parempia vastauksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entrantes clasicos



Jamón Ibérico de Bellota y Pan Tumaca

Queso Manchego en Aceite

Surtido de Ibéricos con Queso de Oveja (acompañado de Jamón, Pulpo a la Gallega con Cachelos

Croquetas Caseras de Jamón Ibérico y Bogavante

Almejas a la Sartén con Langostinos

1/4 de Gambas de Huelva a la Plancha

Pajaritos Fritos (Cebolla, Pimientos Verdes y Gambas)

Cazón en Bienmesabe y Puntilla Malagueña

Bocartes de Santoña en Vinagre con Anchoas Naturales





Pescados



Rapecito de las Cornisas de las Cornisas del Cantábrico a la Parrilla con Bilbaína y Verduritas Naturales

Lenguado de Costa a la Parrilla Hecho con Piel

Bacalao a los Tres Gustos ( Pil-Pil, Vizcaína, Chipirones)

Merluza de Pincho de Burela al Horno con Langostinos y Almejas al Estilo del Cheff

Lubina Salvaje del Cantábrico a la Sal (Mínimo 2 personas)

Almejas Fina al vapor de Limón

Bogavante Cocido a la Plancha

Gambas Blancas Cocidas



Carnes



1/4 de Cordero Asado en Horno de Leña al Estilo Segovia (2 personas)

Cochinillo Asado en horno de Leña al Estilo se Sepúlveda con Patats Panaderas

Chuletillas de Cordero a la Parrilla de Carbón de Encina

Chuletón de Ternera Blanca del Lago de Sanabria

Solomillo a la Parrilla con Foie Natural y Pedro Ximenez al Estilo de Nuestro Cheff

Solomillo a la Parrilla

Carpaccio de Buey al Aroma del Aceite de Trufas

Vierailija
4/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Espanjalais teemaan juhlat johon menua mietin...



t. ap

Vierailija
5/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esimerkiksi alkuun voi tehdä pikkuruokia, joita syödään kylmänä cavan kanssa.

Ehdotus:

- perunamunakkaan ohjeita löydät helposti. Se kuuluu syödä kylmänä joten on hyvä juhlatarjottava

- paahda vaaleita leipiä tai leikkaa patongista rinkuloita ja laita päälle tomaattikastiketta (mausta valkosipulilla ja yrteillä) - se ei ole ihan sama kuin Pa amb tomaca mutta tarpeeksi lähellä käydäkseen espanjalaisesta. ja yleensä ihmiset tykkäävät. Osaan voit asetella päälle vaikka vähän serranokinkkua

- laita kippoihin espanjalaisia oliiveja



Pääruoaksi tekaiset paellan - senkin ohjeita löytyy helposti netistä.



Jälkiruoaksi crema catalana - on vähän vaivalloisempi mutta voit tehdä suurimman osan etukäteen valmiiksi kippoihin ja paahtaa sokerin ennen tarjoilua asettamalla kaikki kipot uuniin grillivastuksen alle leivinpellin päällä.



Lopuksi siemailette sangriaa ja ihastelette onnistunutta menua...



Que aproveche!

Vierailija
6/6 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuruokia:

Gazpacho (kylmä vihanneskeitto), Jamon serrano, joka on parhaimmillaan kun siivut ovat aivan hengenohuita, Gambas al ajillo (katkarapuja valkosipuliliemessä), Pan con ajo (valkosipulileipä), ensaladilla mixta (salaattia, raakaa sipulia, tomaattia, kurkkua, tonnikalaa, maissia, parsaa, keitettyä kananmunaa lohkottuna), ensaladilla rusa (vähän kuin suomalainen perunasalaatti).

Kanarialla syödään paljon papas arrugadas (ryppyperunat= pikkuriikkisiä perunoita keitetään vähäisessä vedessä, jossa merisuolaa ja pari sitruunalohkoa). Käy sekä alkupalaksi, että pääruoan kera.



Pääruokia:

Kalaa, Lihaa (sisä- tai ulkofile grillattuna/paistettuna, kyljykset tai brocheta= varras), paella, espanjalaista makkaraa



Jälkiruokia:

Mousse de chocolate (suklaavanukas (siis vanukas yleensä)), fresas con nata (mansikoita kermavaahdolla), helado (jäätelö), arroz de leche (kuin löysää riisipuuroa, tarjoillaan kylmänä), chupito (pikku ryyppy likööriä, rommia jne.), kahvi (niitä on joka lähtöön, esim. carajillo =musta kahvi höystettynä

rommitilkalla)



Ruoan kanssa juodaan viiniä, olutta, vettä tai limua

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi seitsemän