Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten sokeri sulatetaan piparkakkutalon "liimaksi"?

Vierailija
16.12.2008 |

alkaa sulaa, sammutat hellan. Pitää olla vaaleanruskeaa ja jos muuttuu tummanruskeaksi, on se jo palanutta ja maistuu pahalta. Muista varoa, sillä kuuma sokeri on todellakin kuumaa ja tekee inhottavat palovammat!

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

En olekoskaan tehnyt. Aina vain ohjeissa lukee, että liimaa sulatetulla sokerilla. Missä ja miten se tehdään? Kuinka paljon sokeria tarvitaan? Onko muita vinkkejä jaettavaksi?

Vierailija
2/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos sokeri alkaa kovettua uudelleen, laita miedolle lämmölle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

On valmista, kun kokonaan sulanutta ja kauniin ruskeaa. Nostat sitten pannun pois hellalta jonkun alustan päälle ja siihen vain kastat liimattavia osia ja kasaat. MUISTA että sula sokeri on äärimmäisen kuumaa. Ei siis pieniä lapsia lähelle. Ja omat sormet ovat vaarassa palaa. Itse saan joka vuosi vähintään pari rakkoa sormiin piparkakkutaloa kootessa (ehkä olen tumpelo), koska viimeistään sen viimeisen seinän kanssa tulee hankaluuksia, kun pitäisi saada useampi laita yhtä aikaa kastettua sokeriin...

Jos kasaaminen kestää kauan, sulatettus sokeri voi ehtiä jähmettyä uudelleen. Sitten vain takaisin hellalle lämpenemään.



Lopuksi jätä käytetyt astiat likoamaan lämpimään veteen, kyllä se sokeri lopulta sulaa pois, puulastastakin.

Vierailija
4/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

pese paistin pannu heti kun et enää tarvi..

Vierailija
5/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinäpä on pitelemistä ja kasaamista odotellessa, että tahna kuivuu...

Vierailija
6/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

on ostaa kaupasta tuubi sitä valmista sokeritahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pari ruokalusikallista siirappia sulaneen sokerin sekaan, varo kuohahtamista. Sokeri pysyy kauemmin notkeana ja seos on vielä tahmeampaa.

Vierailija
8/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

piparkakkutalon osat ei pysy kiinni toisissaan. Eli sulatettu sokeri on kyllä tässä mielessä paljon parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyllä te olette ihania vastanneet! Näin äkkiä sain selkeitä ohjeita päässäni pyörineeseen ongelmaan

Ei muuta kuin liimaushommiin, talon elementit odottaa jo kaapissa, leivoin sellaista muumimallia, toivottavasti ei ole liian haasteellinen...

ap

Vierailija
10/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

käyttää sitä nykyään itsekin. Eli kyllä pysyy;-)



Lapset voit hetken pitää paloja yhdessä, kunnes tahna kovettuu. Tai sitten ollaan laitettu palat yhteen nuppineuloilla tai teipin palalla tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi aikuista töihin, niin pannulla sulatetulla sokerilla liimaamiseen menee pari minuuttia, ja talo on tosi tukeva.

Vierailija
12/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

oliko nyt Annas merkkinen talo ja siinä oli ohjeet, että 200g sokeria sulatetaan miedolla lämmöllä, ettei pala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuolla toisessa ketjussa joku neuvoi paremman ja helpomman konstin jostain pikeeri-massasta. Tulee paremman näköinen ja on helpompi koota ja ei palovammoja. Siinä ketjussa missä kysellään piparkakkutalon valkoisesta aineesta.

Vierailija
14/14 |
16.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytyypä katsoa sieltäkin.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kolme