Miten sokeri sulatetaan piparkakkutalon "liimaksi"?
alkaa sulaa, sammutat hellan. Pitää olla vaaleanruskeaa ja jos muuttuu tummanruskeaksi, on se jo palanutta ja maistuu pahalta. Muista varoa, sillä kuuma sokeri on todellakin kuumaa ja tekee inhottavat palovammat!
Kommentit (14)
jos sokeri alkaa kovettua uudelleen, laita miedolle lämmölle.
On valmista, kun kokonaan sulanutta ja kauniin ruskeaa. Nostat sitten pannun pois hellalta jonkun alustan päälle ja siihen vain kastat liimattavia osia ja kasaat. MUISTA että sula sokeri on äärimmäisen kuumaa. Ei siis pieniä lapsia lähelle. Ja omat sormet ovat vaarassa palaa. Itse saan joka vuosi vähintään pari rakkoa sormiin piparkakkutaloa kootessa (ehkä olen tumpelo), koska viimeistään sen viimeisen seinän kanssa tulee hankaluuksia, kun pitäisi saada useampi laita yhtä aikaa kastettua sokeriin...
Jos kasaaminen kestää kauan, sulatettus sokeri voi ehtiä jähmettyä uudelleen. Sitten vain takaisin hellalle lämpenemään.
Lopuksi jätä käytetyt astiat likoamaan lämpimään veteen, kyllä se sokeri lopulta sulaa pois, puulastastakin.
pese paistin pannu heti kun et enää tarvi..
Siinäpä on pitelemistä ja kasaamista odotellessa, että tahna kuivuu...
on ostaa kaupasta tuubi sitä valmista sokeritahnaa.
Pari ruokalusikallista siirappia sulaneen sokerin sekaan, varo kuohahtamista. Sokeri pysyy kauemmin notkeana ja seos on vielä tahmeampaa.
piparkakkutalon osat ei pysy kiinni toisissaan. Eli sulatettu sokeri on kyllä tässä mielessä paljon parempaa.
kyllä te olette ihania vastanneet! Näin äkkiä sain selkeitä ohjeita päässäni pyörineeseen ongelmaan
Ei muuta kuin liimaushommiin, talon elementit odottaa jo kaapissa, leivoin sellaista muumimallia, toivottavasti ei ole liian haasteellinen...
ap
käyttää sitä nykyään itsekin. Eli kyllä pysyy;-)
Lapset voit hetken pitää paloja yhdessä, kunnes tahna kovettuu. Tai sitten ollaan laitettu palat yhteen nuppineuloilla tai teipin palalla tms.
Kaksi aikuista töihin, niin pannulla sulatetulla sokerilla liimaamiseen menee pari minuuttia, ja talo on tosi tukeva.
oliko nyt Annas merkkinen talo ja siinä oli ohjeet, että 200g sokeria sulatetaan miedolla lämmöllä, ettei pala.
Tuolla toisessa ketjussa joku neuvoi paremman ja helpomman konstin jostain pikeeri-massasta. Tulee paremman näköinen ja on helpompi koota ja ei palovammoja. Siinä ketjussa missä kysellään piparkakkutalon valkoisesta aineesta.
En olekoskaan tehnyt. Aina vain ohjeissa lukee, että liimaa sulatetulla sokerilla. Missä ja miten se tehdään? Kuinka paljon sokeria tarvitaan? Onko muita vinkkejä jaettavaksi?