Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä mausteita 6 kk soseisiin?

21.02.2009 |

Meillä ei oikein kotitekoiset soseet maistu. Kaupan soseissa on kieltämättä enemmän makua ja huomasin, että 5 kk kanasoseessa oli mausteena sitruunamehua ja valkopippuria. Mitä mausteita olette näin pienten soseissa käyttäneet? Onko jotain mausteita, joita ei suositella vauvan soseisiin? Vinkkejä kehiin maistuvampien aterioiden toivossa ;)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
23.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen aikas vapaasti käyttänyt vauvan soseissa kaikkia niitä mausteita/mausteseoksia, mitkä eivät sisällä suolaa. Meillä nyt 6 kk vauva on tähän mennessä saanut oreganoa, basilikaa, paprikaa, sipulijauhetta, timjamia. Aikas perussetti, joka kyllä tässä laajenee vähitellen...

Vierailija
2/5 |
23.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellisen kirjoittajan mainitsemien lisäksi mieleen tulee persilja ja tilli - ovat tuttuja suomalaisia mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
24.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

minusta omatekemissä soseissa on paljon enemmän makua kuin kaupan vaikkei lisäisi mitään mausteita. Vihannekset maistuvat itsessään paljon voimakkaammin kuin kaupan teolliset.



Mutta vastaus siis... Itse laitan (yrttien lisäksi) soseisiin sipulia, paprikaa yms voimakkaita makuja. Ja hyviä tulee.





Tiip

Vierailija
4/5 |
24.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omissa on paljon enemmän makua kuin kaupan jutuissa.



Yksi mahdollisuus kaupan soseiden parempaan menekkiin on myös se että kaupan soseet ovat aika liukkaita, kun ne on tavallaan suurustettu tärkkelyksellä. Menevät kurkusta helpommin alas.



Jos vauva ei nyt ihan yläkäyrillä painossa mene, niin soseeseen voi lisätä hyvin vaikka rypsi- tai oliiviöljyä. Se liukastaa sen hyvin.



Toinen hyvä vinkki on tehdä soseista keittoja. Menevät helpommin alas.



Kolmas tosiasia on se, että omat soseet ovat helposti paljon ravintopitoisempia kuin kaupan soseet. Kaupan soseissa on nestettä ja jauhoja täyttämään tilavuutta. Monissa on jopa suurimpana ainesosana vesi. Siis omaa sosetta ei tarvitse mennä niin paljon kuin kaupan.

Vierailija
5/5 |
25.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todellakin, omatekoiset soseet ovat ehdottomasti parhaita ja siksi haluaisinkin saada ne maistuviksi myös meidän pojallemme :)



Meillä ollaan vasta makuja ottamassa mukaan, joten kovin paljon ei ole vielä valinnanvaraa mistä tehdä. Kysymykseni kumpusi siitä, että eräs teollinen peruna-porkkana-naudanpaisti sose (luomu) on pojan ehdoton suosikki ( ja myös omasta mielestäni on ihan hyvänmakuista). Olen itse yrittänyt tehdä samoista aineksista sosetta, mutta mauttomaksi on jäänyt ja menekki on ollut huonoa. Ehkä siis vähän liika yleistäen tuo kysymykseni.



Varmaan tuolla rakenteella on myös merkitystä. Täytyy kokeilla tuota öljyn lisäämistä jos liukastaisi rakennetta. Meillä syödään suht karkeaa puuroa, joten en heti ajattelisi, että tuolla oman soseen karkeudella olisi niin merkitystä...